Câinii de companie îşi protejează stăpânii de boli cardiace, potrivit unui studiu

Viaţa alături de un câine poate preveni bolile cardiace. Oricât de ciudat ar suna, aceasta este concluzia mai multor studii ale oamenilor de ştiinţă.

13 iun. 2013, 11:02
Câinii de companie îşi protejează stăpânii de boli cardiace, potrivit unui studiu

Rezultatul studiului, efectuat de o echipă de la Baylor College of Medicine din Houston, arată că cine deţine un câine este mai înclinat să aibă o activitate fizică regulată cum ar fi mersul pe jos şi are, în general, un mod de viaţă mai sănătos.

Constatarea se bazează pe analizarea unei serii de studii desfăşurate anterior pe această temă unde au fost luaţi în considerare mii de deţinători de câini, a căror stare de sănătate a fost comparată cu a unor persoane fără câini.

În privinţa parametrilor fiziologici se constată o presiune arterială şi un nivel al colesterolului mai scăzute, precum şi o mai slabă incidenţă a obezităţii. La acestea se adaugă elementul psihologic, care duce la scăderea nivelului stresului.

Consecinţa este reducerea riscului cardiac.

Acest efect benefic se manifestă şi la persoanele care au suferit un accident vascular cerebral sau un infarct de miocard.

Ratele de supravieţuire după un accident vascular cerebral sau de non-recidivă, în cazul infarctului, sunt influenţate pozitiv de prezenţa unui câine, încheie passionsante.be, citat de Agerpres.

 CITESTE SI Cauze neaşteptate ale bolilor cardiace şi tensiunii arteriale ridicate