Câinii de companie îşi protejează stăpânii de boli cardiace, potrivit unui studiu

Publicat: Joi, 13 Iunie 2013 14:02 // Actualizat: Joi, 13 Iunie 2013 14:02 // Sursa: RTV.net

Viaţa alături de un câine poate preveni bolile cardiace. Oricât de ciudat ar suna, aceasta este concluzia mai multor studii ale oamenilor de ştiinţă.

Foto: funnyanimalworld.net

Rezultatul studiului, efectuat de o echipă de la Baylor College of Medicine din Houston, arată că cine deţine un câine este mai înclinat să aibă o activitate fizică regulată cum ar fi mersul pe jos şi are, în general, un mod de viaţă mai sănătos.

Constatarea se bazează pe analizarea unei serii de studii desfăşurate anterior pe această temă unde au fost luaţi în considerare mii de deţinători de câini, a căror stare de sănătate a fost comparată cu a unor persoane fără câini.

În privinţa parametrilor fiziologici se constată o presiune arterială şi un nivel al colesterolului mai scăzute, precum şi o mai slabă incidenţă a obezităţii. La acestea se adaugă elementul psihologic, care duce la scăderea nivelului stresului.

Consecinţa este reducerea riscului cardiac.

Acest efect benefic se manifestă şi la persoanele care au suferit un accident vascular cerebral sau un infarct de miocard.

Ratele de supravieţuire după un accident vascular cerebral sau de non-recidivă, în cazul infarctului, sunt influenţate pozitiv de prezenţa unui câine, încheie passionsante.be, citat de Agerpres.

 CITESTE SI Cauze neaşteptate ale bolilor cardiace şi tensiunii arteriale ridicate

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 oct 13:08
Votează email 0 email
...de sânge au arătat că în 80% din cazuri reacţia câinilor a fost perfect justificată. Autorii cercetării sunt de acord că dresarea câinilor la scară largă în acest scop ar fi dificilă, îndeosebi din punct de vedere financiar, remarcând în schimb că, în afară de depistarea...
24 iul 23:15
...poate preveni bolile cardiace. Oricât de ciudat ar suna, aceasta este concluzia mai multor studii ale oamenilor de ştiinţă. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
14 iun 12:00
Votează email 0 email
...benefic se manifestă şi la persoanele care au suferit un accident vascular cerebral sau un infarct de miocard. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
14 iun 11:01
Votează email 0 email
...se manifestă şi la persoanele care au suferit un accident vascular cerebral sau un infarct de miocard. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H