Călătoria cu metroul va fi mai scumpă cu 25%. De când intră în vigoare majorarea de preţ

Cartelele de metrou se vor scumpi cu 25%, în scurt timp, după ce această majorare a fost solicitată de către Metrorex încă de la sfârşitul lunii octombrie.

31 ian. 2014, 14:14
Călătoria cu metroul va fi mai scumpă cu 25%. De când intră în vigoare majorarea de preţ

Propunerea de scumpire a călătoriei Metrorex de la 2 la 2,5 lei se află deja pe masa ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, scrie ECONOMICA.NET.

Potrivit bugetului pe 2014, Metrorex va scumpi călătoria cu metroul cu 25%, propunerea având nevoie doar de ordinul ministrului Ramona Mănescu pentru a fi pusă în aplicare.

„Ajustarea preţului biletelor pentru călătoria cu metroul se face atunci când subvenţia alocată de la buget către Metrorex nu este egală cu subvenţia necesară, diferenţa urmând a se acoperi prin mărirea veniturilor companiei”, au explicat, pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii Metrorex.

Citeşte şi VESTE excelentă: Este gata prima intersecţie de pe Magistrala 5 de metrou, la Academia Militară – Orizont

Metrorex estimează că va înregistra o pierdere brută de 123,19 milioane lei în acest an, la venituri de 654,4 milioane lei şi cheltuieli de 777,6 milioane lei, în condiţiile în care bugetul aprobat pentru 2013 prevedea pierderi zero, la venituri şi cheltuieli egale, de 687,18 milioane lei.