Călătorie în timp prin grădinile Senatului. Vizitatorii vor primi ochelari 3D, proiect grandios în centrul Capitalei VIDEO

Parlamentarii si-au propus sa reamenajeze grădinile Senatului și vor să readucă la viață străzile care erau altădată in cartierul Uranus. Astfel, aleile și casele vor fi refăcute cu ajutorul pomilor si florilor. Vizitatorii vor primi ochelari 3D pentru a face călătoria "în timp".

24 iun. 2020, 13:25

Spațiul verde va fi amenajat pe vechile fundații ale caselor demolate de Nicolae Ceaușescu pentru a construi Palatul Parlamentului. „Demarăm un proiect de investiţii prin care încercăm să aducem în memorie ce a fost odata dealul Uranus. Vom reface străzile de altadată cu ajutorul pomilor şi florilor. Pe conturul fiecarei case vor fi plantate aceste flori„, spunepreşedintele Senatului, Robert Cazanciuc.

Vor fi amenajați 6 km de gard viu care vor reproduce strazile de odinoara, iar pe fundatiile fostelor case vor fi amplasate flori. Vizitatorii vor primi ochelari 3D cu care vor putea vedea cum arăta odată Cartierul Uranus.

„Nu visăm Viena sau Paris, dar cu siguranţă poate fi un reper”, mai spune Cazanciuc.

Din donatiile parlamentarilor va fi construită o fântână arteziană, iar Ambasada Olandei va planta lalele. Întreaga investiție costă un milion de euro, iar lucrările se vor derula pe o periodă de doi ani.


loading...