Călătorie în timp: Trenul regal poposeşte timp de o săptămână în Gara de Nord VIDEO

Trenul regal poposeşte timp de o săptămână în Gara de Nord şi este deschis vizitatorilor. Cele cinci vagoane care poartă însemnele regale au eclipsat, fără doar şi poate, celelalte locomotive, potrivit România TV.

01 apr. 2013, 14:39
Călătorie în timp: Trenul regal poposeşte timp de o săptămână în Gara de Nord VIDEO

În aparenţă un tren obişnuit, în realitate trenul în care călătoareau românii de viţă nobilă. Mobilierul din lemn de mahon si trandafir, candelabrele din sticlă de Murano sau scaunele cu tapiserie scumpă înnobilează atmosfera.

Cel mai spectaculos vagon din trenul regal este cel care cuprinde salonul unde luau masa membrii familiei regale. Atât mobilierul, tablourile şi corpurile de iluminat, făcute cu detalii preţioase, s-au păstrat intacte chiar şi după 100 de ani. 15:16

Gheoghe Fluieran lucrează din 2004 ca mecanic pe locomotiva care pune în mişcare trenul regal. Bărbatul spune că este o onoare să călătorească cu familia regală.

„Trebuie să ai o responsabilitate mai mare şi mai multa vigilenţă. Ultimul traseul a fost de la Bucureşti, Blaj, Sinaia…, acolo unde am innoptat împoreună cu majestatea sa”, a declarat Florian Gheorghe.

Indiferent de vârstă, trenul regal este o atracţie pentru vizitatori.

Trenul a fost folosit ultima oară de membrii familiei regale în luna octombire a anului trecut, când la Alba Iulia s-au sărbătorit 90 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria.