Călătorie într-o lume plină de aventură: Cum să îţi amenajezi casa în stil african FOTO

O călătorie în Africa este o aventură - panorame impresionante, animale exotice şi cele mai frumoase apusuri de soare din întreaga lume, aşa că nu este de mirare că vreţi să recreaţi frumuseţea continentului african în casa voastră.

20 oct. 2012, 05:24
Călătorie într-o lume plină de aventură: Cum să îţi amenajezi casa în stil african FOTO

Stilul african de amenajare este unul popular şi destul de uşor de obţinut, decoraţiunile necesare putând fi găsite în majoritatea magazinelor specializate.

Designul în stil african este unul simplu, clasic. Camerele nu trebuie să fie aglomerate sau dezordonate. Alegeţi pereţi simpli, în culori neutre calde – crem, beige, cafea. Pentru a accentua un anumit perete puteţi alege culori bogate, calde, precum maro ciocolatiu, nuanţe de roşu,de galben şi de portocaliu, precum ale celebrelor apusuri africane. Nu uitaţi să puneţi pe pereţi tablouri ce aduc aminte de Africa. Dacă vă place verdele, puteţi folosi şi această culoare, pentru un aspect mai apropiat de cel al junglelor, însă încercaţi să nu îl amestecaţi cu roşu şi portocaliu, pentru că aspectul camerei trebuie să fie unul simplu.

Designul interior este inspirat din natură, aşa că podeaua trebuie să fie de lemn. Lemnul de esenţă tare este cel mai potrivit – mahon, bambus, pin şi tec. Dacă aveţi posibilitatea, încercaţi un lemn rar, neobişnuit, precum zebrano.

Pe podea aşezaţi covoare în culori neutre, cu imprimeuri animale (leopard, zebră etc.) sau covoare ţesute cu modele tribale.

Mobila trebuie să fie simplă, dintr-un lemn închis la culoare – de preferat mahon, tec sau nuc. Canapelele şi fotoliile trebuie să fie din piele închisă la culoare, de preferat maro închis, sau din alte materiale, dar neapărat în culor neutre. Nu abuzaţi de modelele animale, ci folosiţi-le doar pentru accesorii – precum covorul zebră.

În ceea ce priveşte ferestrele, trebuie să fie simple. Folosiţi obloane din lemn închis la culoare şi perdele din voal. Perdelele din voal pot fi folosite şi deasupra patului.

Accesoriile sunt extrem de importante, întrucât prin ele se simte cele mai bine spiritul Africii. Ele se găsesc în majoritatea magazinelor de decoraţiuni interioare: măşti africane, sculpturi şi figurine din lemne sau tobe.

Imprimeurile animale fac şi ele parte din stilul african, însă nu folosiţi blănuri sau piei naturale, pentru a proteja speciile pe cale de dispariţie. Folosiţi, în schimb, imprimeurile animale şi blănurile artificiale pentru perne, pături şi chiar covoare. Nu uitaţi de textilele ţesute manual, cu modele tribale.

La final, umpleţi camera cu multe plante.

Iată câteva idei de amenajare: