Călătorii cu paşaport biometric nu vor mai sta la cozi pe Otopeni. Veste bună pentru vacanţe

Publicat: Duminică, 30 Iunie 2019 12:35 // Actualizat: Duminică, 30 Iunie 2019 12:35 // Sursa: romaniatv.net

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va instala şase porţi de control automat al paşapoartelor, care permit pasagerilor cu paşapoarte biometrice să treacă fără să mai stea la controlul poliţiștilor de frontieră, a anunțat purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache. De asemenea, până la jumătatea lunii iulie cele două zone de control de frontieră vor fi comasate,.

Foto: facebook.com

"Împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră, vom instala o baterie de şase porţi de control automat al paşapoartelor, acele Automatic Border Control (ABC), care permit celor care au paşaport biometric să treacă fără să mai stea faţă în faţă cu un poliţist de frontieră. Este o facilitate pe care eu o caut de câte ori merg pe un aeroport din străinătate, pentru că, de regulă, acolo nu se mai stă la coadă", a declarat Valentin Iordache, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al CNAB a vorbit şi despre o serie de reparaţii şi intervenţii care s-au făcut în ultimul timp la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

"Am avut o acţiune de igienizare acum o lună în care s-au zugrăvit şi s-au asfaltat anumite zone, s-au zugrăvit zone din interior, s-au schimbat uşile de la parcare, s-a schimbat signalistica. De asemenea, parcarea de la Sosiri, etajul acela care era cel mai afectat, a fost reasfaltat şi se cunoaşte şi, bineînţeles, s-a făcut marcarea din nou. S-au înlocuit banchete, s-a înlocuit gresie, s-au cumpărat în sfârşit acele 150 de cărucioare - e adevărat că a durat puţin mai mult, dar s-au achiziţionat în regim de urgenţă, urmând să se achiziţioneze şi altele într-un regim de licitaţie normală, ceea ce presupune derularea unei proceduri un pic mai ample Analizăm dacă vorbim de 200 sau 300 de cărucioare, astfel încât să existe un număr suficient. Acum, cu aceste 150, cu cele aproximativ 100 pe care le aveam dinainte suntem undeva la limită şi singurul efort important este de a le recupera şi a le pune din nou la dispoziţia pasagerilor care le lasă prin cele mai neaşteptate locuri - mă refer aici la colţuri ascunse prin parcare, zone din parcările îndepărtate, pe drumurile de acces către aeroport etc. Situaţia este asemănătoare şi la marile centre comerciale unde putem găsi cărucioare aproape oriunde", a detaliat el.

Iordache a adăugat că s-au făcut reparaţii în anumite zone unde au existat infiltraţii de apă - infiltraţii destul de masive.

"Desigur că nu s-au putut identifica toate zonele pe unde se produc aceste infiltraţii, dar cele mai multe dintre ele au fost eliminate. Sunt lucrări pe care le-am făcut pe reparaţii curente şi nu putem vorbi de cifre foarte mari. Este mai mult efortul care s-a făcut. Au fost contracte obişnuite de câteva zeci de mii de euro sau erau contractele care erau în curs de semnare. S-au semnat şi imediat s-a şi trecut la treabă. Era un disconfort în primul rând şi pentru noi şi pentru pasageri", a subliniat reprezentantul CNAB.

Un alt proiect al Companiei de Aeroporturi este comasarea celor două zone de control de frontieră, astfel încât să se evite situaţiile actuale de aglomeraţie doar la unele ghişee.

"Avem în curs un alt proiect care, la fel, nu pare foarte important, dar care ne va scuti pe noi - şi mai ales pe pasageri - de nişte timpi suplimentari de aşteptare la controlul de frontieră. Mă refer la faptul că cele două zone de control de frontieră vor fi cumva comasate într-una singură foarte mare, astfel încât să evităm situaţiile actuale în care pasagerii vin şi se înghesuie foarte mulţi la un număr foarte mic de ghişee, în timp ce pe cealaltă latură sau pe celălalt punct de control sunt mai puţini pasageri sau nu sunt deloc şi, de asemenea, se flexibilizează şi alocarea resurselor colegilor de la poliţia de frontieră. Deci, vom avea o singură zonă, toţi pasagerii vor merge acolo, vor fi alocaţi dinamic în mod egal pe toate ghişeele, astfel încât timpul de aşteptare să fie mai mic şi să evităm şi aceste neplăceri cu scări rulante care funcţionează, care duc pasagerii într-un loc unde erau deja foarte mulţi şi apare riscul acesta să se întâmple accidente", a explicat Valentin Iordache.

Acesta a precizat că proiectul nu presupune modificări, ci se mută unele ghişee, însă sunt necesare lucrări importante la reţelele de curent.

"(Proiectul - n. r.) nu presupune modificări foarte importante aparent, pentru că până la urmă se mută nişte ghişee, dar ca să mutăm aceste ghişee au trebuit relocate nişte ghişee ale poliţiei de frontieră, iar relocarea lor şi relocarea acestor ghişee presupune lucrări destul de importante pe zona de reţele de curent slab, de reţele de alimentare şi toate celelalte care odată instalate nu se mai văd. În prima jumătate a lunii iulie acest proiect ar trebui să fie finalizat şi, ulterior, în colaborare cu colegii de la poliţia de frontieră, vom realiza şi o oarecare modernizare pe partea de control de frontieră pe ieşiri. Şi acolo vor apărea câteva ghişee noi - avem o achiziţie în curs şi aşteptăm să vină noile ghişee - pentru că acum doar mutăm nişte ghişee existente", a menţionat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
control pasapoarte otopeni pasaport biometric valentin iordache
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H