Călătoriile în Delta Dunării, mai SCUMPE din acest sezon turistic

Prețul biletelor pentru transportul naval în Delta Dunării va crește în acest sezon turistic cu circa 7%, a declarat pentru AGERPRES directorul societății Navrom Delta SA, Victor Iancu.

03 apr. 2015, 07:52
Călătoriile în Delta Dunării, mai SCUMPE din acest sezon turistic

Prețul biletelor nesubvenționate poate fi majorat oricând, dar nu putem băga mâna abuziv în buzunarul turiștilor. Profilul vizitatorilor Deltei care ne vizitează ne-a arătat că o creștere mai mare de 7% nu ar fi nici în beneficiul lor, nici al nostru„, a afirmat directorul Victor Iancu.

În același timp, potrivit sursei, s-a început procedura pentru creșterea prețului biletelor subvenționate de stat.

Am înaintat cereri Ministerului Transporturilor și Consiliului Concurenței pentru creșterea cu 7,3% a prețurilor practicate pentru biletele subvenționate„, a mai spus directorul societății Navrom Delta SA.

Citeşte şi ŞOCANT. DELTA DUNĂRII va DISPĂREA. Vezi motivul HALUCINANT

Potrivit sursei, tarifele practicate de singura societate care primește subvenție din partea statului pentru desfășurarea activității de transport regulat de călători și mărfuri în Delta Dunării nu au mai fost majorate de trei ani.

Navrom Delta SA este singura societate care beneficiază de subvenție din partea statului pentru transportul mărfurilor și localnicilor în Delta Dunării, tulcenii plătind prețuri reduse la jumătate pentru o călătorie.

Anul trecut, societatea a transportat 176.711 călători, 63.751 dintre aceștia plătind bilete nesubvenționate. De asemenea, Navrom Delta SA a transportat anul trecut 3.426 de tone de produse, față de 3.211 tone de produse transportate în anul 2013.

Citeşte şi România, în topul celor mai bune destinaţii de vacanţă pentru 2015