Călătoriile pe linia 41 vor putea fi plătite şi cu cardul bancar, direct în tramvai. În ce stadiu este proiectul

Călătoriile pe linia tramvaiului 41 vor putea fi plătite şi cu cardul bancar, direct în mijlocul de transport în comun. Proiectul pilot, care cuprinde şi autobuzele de pe liniile 104, 780 și 783, urmează să fie implementat de Regia Autonomă de Transport Public (RATB) după finalizarea licitaţiei publice privind plata cu card bancar contactless a călătoriilor efectuate cu mijloacele de transport public din Capitală. În prezent, licitaţia a fost amânată pentru data de 12 august 2016, din lipsă de ofertanţi. 

09 aug. 2016, 11:05
Călătoriile pe linia 41 vor putea fi plătite şi cu cardul bancar, direct în tramvai. În ce stadiu este proiectul

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a reluat, din cauza numărului insuficient de ofertanți, procedura de atribuire a proiectului pilot de plată cu card bancar a călătoriilor efectuate pe liniile 41, 104, 780 și 783. 

„Numărul ofertelor a fost insuficient și, din acest motiv, procedura a fost reluată. Ofertele în cadrul noii proceduri sunt așteptate până la 12 august”, au declarat reprezentanții RATB, conform profit.ro. Anterior, ofertele au fost așteptate până pe 5 august.

Proiectul vizează dotarea vehiculelor de transport în comun cu câte un validator mixt, la prima ușă, în locul validatorului clasic existent și dotarea cu un sistem de comunicare a datelor privind validarea cu carduri bancare contactless.

Astfel, potrivit datelor RATB, realizatorul proiectului pilot va dota un număr de 119 vehicule de transport, dintre care 61 pe linia 41 și 36 pe linia 104.

CITEŞTE ŞI Autobuzele RATB, dotate cu monitoare LCD şi sisteme de numărare a pasagerilor

RAPORT RATB. Unde este „raiul” călătorilor care circulă fără bilet, în Bucureşti

Tramvaiul 41 este, de departe, „raiul” călătorilor frauduloşi. Potrivit unui raport de activitate al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), aferent anului 2015, 4.294 de persoane au fost prinse în tramvaiele de pe linia 41 fără să fi taxat călătoria la aparat, motiv din care au fost întocmite tot atâtea procese verbale de contravenţie.

La distanţă considerabilă, pe locul secund al clasamentului liniilor RATB unde circulă cei mai mulţi călători fără bilet, se află linia de tramvai 32, unde anul trecut au fost descoperite 2.744 de persoane.

CITEŞTE ŞI Călătorii se coc la 40 de grade în RATB. DE CE NU funcţionează aerul condiţionat în autobuze – explicaţia RATB

Ultimul loc pe podium este ocupat de tramvaiul de pe linia 1 (cea mai lungă linie de tramvai din Capitală) unde au fost prinse că nu au taxat călătoria 2.264 de persoane.

VEZI AICI TOP 10 LINII RATB UNDE AU FOST PRINŞI CEI MAI MULŢI CĂLĂTORI FRAUDULOŞI

Anul trecut, RATB a încasat din vânzarea de titluri de călătorie și carduri contactless suma de 177,76 milioane de lei, de la 186,1 milioane de lei în urmă cu un an.

În luna mai a acestui an, RATB a reintrodus serviciul de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun prin SMS la numărul 7458, disponibil în rețelele de telefonie mobilă.

RATB schimbă macazul! Ce vom auzi în timpul călătoriei cu tramvaiul, în Capitală.