Calculatorul tău merge tot mai greu? Cum remediezi problema

Se întâmplă des şi ni se întâmplă tuturor. Ori ne reinstalăm sistemul de operare, ori cumpăram un desktop sau laptop nou şi performant, iar după o perioadă acesta merge din ce în ce mai greu.

26 aug. 2015, 08:49
Calculatorul tău merge tot mai greu? Cum remediezi problema

Noobz.ro îţi arată cum anume remediezi problema. Să începem cu cea mai simplă metodă – REPORNIM! Foarte mulţi utilizatori lasă calculatorul pornit 24 de ore din 24, în stare de hibernare, dar fără să îl oprească complet. O simplă resetare ajută la curăţarea fişierelor temporare ale sistemului de operare.

Dacă această metodă nu a rezolvat problema, iar calculatorul tău merge la fel de greu, va trebui să mergi un pic mai departe.

Ai instalat ceva nou în ultima vreme?

Trebuie să te gândeşti dacă ai modificat ceva în ultima vreme, fie la setări, fie dacă ai instalat unul sau mai multe programe. Acelaşi lucru este valabil şi pentru actualizarea driverelor.

Dacă într-adevăr problema vine de la un program pe care l-ai instalat recent, acesta poate fi dezinstalat din Panoul de Control, tabul Programe şi Funcţii.

Dacă ai descoperit un driver care nu are ce căuta şi nu ai nevoie de el sau s-a actualizat singur, poţi folosi funcţia „Roll Back Driver”. Dacă vrei să scapi de acel driver definitiv, poţi alege opţiunea „Dezinstalează”.

Află mai multe metode prin care îţi poţi face calculatorul să funcţioneze la capacitate maximă.