Calea Victoriei devine din nou pietonală. În ce perioadă are loc „Străzi Deschise” în 2023. Anunțul mult așteptat de bucureșteni

Calea Victoriei devine din nou pietonală începând din această primăvară, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

25 feb. 2023, 11:55
Calea Victoriei devine din nou pietonală. În ce perioadă are loc „Străzi Deschise” în 2023. Anunțul mult așteptat de bucureșteni

Nicușor Dan a anunțat că a sosit aprobarea Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice pentru „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană 2023”.

„Ne pregătim pentru ‘Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană 2023’. Am primit aprobarea Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice pentru derularea evenimentului, care va avea loc în intervalul 29 aprilie – 8 octombrie 2023”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Citește și GALERIE FOTO Proiectul ”Străzi deschise”, s-a plimbat şi Nicuşor Dan pe Victoriei. Primul weekend în care centrul Bucureştiului devine pietonal

Anul trecut, „Străzi Deschise” a însemnat 23 de weekend-uri pline de activități, aproape 700.000 de bucureșteni participanți, 1.000 de artiști, 800 de evenimente, 50 de instituții implicate și 35 de străzi pietonale.

„Succesul de anul trecut ne determină să credem că și în 2023 vom fi la înălțimea așteptărilor și vom avea parte de o experiență frumoasă”, scrie primarul Capitalei.

Proiectul ”Străzi deschise”
Primul weekend în care centrul Bucureştiului devine pietonal

Calea Victoriei pietonală. Cum a fost „Străzi Deschise” anul trecut

Anul trecut, activităţi sportive, artistice şi educaţionale au avut loc pe Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei și străzile adiacente.

La proiect au participat instituţii municipale de cultură, instituţii de proiecte culturale şi educaţionale, dar şi elevi ai liceelor vocaţionale, studenţi ai universităţilor de profil, precum şi cluburile de copii din cele 6 sectoare ale Bucureştiului, respectiv din cadrul Palatului Naţional al Copiilor.

Citește și Şoseaua Kiseleff şi Drumul Taberei revin printre străzile pietonale deschise în week-end. Lista completă cu evenimentele

Activităţile prezentate s-au adresat tuturor categoriilor de public şi vor include spectacole de teatru, mini-spectacole pentru copii, expoziţii, recitaluri de muzică şi poezie, ateliere pentru copii/adolescenţi/tineri, lectură de text, activităţi sportive şi educaţionale.

Proiectul "Străzi deschise"
Proiectul „Străzi deschise” se va desfăşura în perioada 30 aprilie – 16 octombrie