Calea Victoriei va deveni pietonală între BCU şi Splaiul Independenţei, pe durata Festivalului Spotlight

Calea Victoriei va deveni pietonală între BCU și Splaiul Independenței, începând de joi și până duminică, perioadă în care se va desfășura cea de a doua ediție a Festivalului Spotlight, informează ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

04 mai 2016, 11:28
Calea Victoriei va deveni pietonală între BCU şi Splaiul Independenţei, pe durata Festivalului Spotlight

Deschiderea oficială va avea loc joi, la ora 20,30, în Piața George Enescu, prin spectacolul pregătit de Zoli Toth Project și britanicii de la Lords of Lightning, care își propun să prezinte Capitala „într-o altă lumină, din centru și până-n cartiere”.

„Un show dinamic și captivant dă startul Festivalului. ‘Lords of lights’ este un spectacol ce pune în scenă puterea electricității, la limita dintre realitate și fantezie. Eroii fantastici ai acestei instalații folosesc bobina Tesla pentru a-și arunca fulgere”, potrivit unui comunicat de presă.

După evenimentul de deschidere, instalațiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară și Piața Națiunile Unite, în perioada 5 — 8 mai, între orele 20,30 — 23,00.

Printre atracțiile din acest an se numără și video-mapping-ul realizat de Mindscape Studio, „Odă Bucuriei”, care marchează Ziua Europei (9 mai). Astfel, Cercul Militar va deveni scena unui „poem vizual de forme și culori” spus pe acordurile Simfoniei a 9-a a lui Ludwing van Beethoven.

Artiștii români de la Aural Eye Visions Studio au pregătit o instalație care va fi proiectată pe clădirea BCR. „Holo face” va fi o hologramă de proporții uriașe, care le va oferi doritorilor ocazia de a controla chipul unui zeu de lumină, uriaș ca dimensiuni și prezență.

Anul acesta, Spotlight stă sub semnul candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

În contextul în care una dintre prioritățile proiectului București 2021 este migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia orașului, Spotlight va fi prezent și în cartierele bucureștene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice — Foișorul de Foc, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Statuia geniului „Leul”.

Citeşte şi Bucureştiul de altă dată: Calea Victoriei, într-o fotografie de colecţie din 1874