Calendar cu preoţi români gay scandalizează presa străină. Ce spune Patriarhia VIDEO

În mai multe publicaţii din Europa şi Statele Unite au apărut ştiri despre un aşa numit “calendar gay cu preoţi români”. Imaginile provocatoare cu bărbaţi care poartă straie bisericeşti au făcut înconjurul lumii.

29 dec. 2012, 08:40
Calendar cu preoţi români gay scandalizează presa străină. Ce spune Patriarhia VIDEO

Huffington Post, dar şi alte publicaţii online, au publicat încă o ştire surprinzătoare despre România: preoţi ortodocşi apar într-un calendar gay.  

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române nu vor să prezinte niciun punct de vedere oficial referitor la calendarul cu preoţi gay, pe motiv că acest lucru ar legitima o încercare de discreditare a instituţiei. Totuşi, Patriarhia Română a făcut cercetări şi spune că nu este vorba despre preoţi români.

De partea cealaltă, cei care au realizat calendarul spun că nu se aşteptau la o reacţie nagativă din partea bisericii. Aceştia mai spun că au vânzări foarte bune în Germania , Polonia sau Grecia şi mai spun că este un calendar artistic şi nu unul religios.

În plus, realizatorii calendarului fac un apel către alţi clerici sau studenţi la teologie pentru realizarea calendarului pentru 2013.