Calendar ortodox 1 martie 2024. Sfânta Muceniţă Evdochia, cea înzestrată cu darul învierii morţilor. Rugăciunea puternică pentru vindecare de orice boală

În această zi, în Biserica Ortodoxă este prăznuită Sfânta Muceniţă Evdochia, cea căreia Dumnezeu i-a dăruit harul învierii morților. În această zi este bine să te rogi acestei sfinte ca să-ţi dăruiască vindecare grabnică.

29 feb. 2024, 16:31
Calendar ortodox 1 martie 2024. Sfânta Muceniţă Evdochia, cea înzestrată cu darul învierii morţilor. Rugăciunea puternică pentru vindecare de orice boală
Calendar ortodox 1 martie 2024. Sfânta Muceniţă Evdochia, cea înzestrată cu darul învierii morţilor.

Calendar ortodox 1 martie 2024. Sfânta Muceniţă Evdochia, cea înzestrată cu darul învierii morţilor. Credincioșii spun că această sfântă tămăduieşte chiar şi cele mai grave boli.

Citește și Părintele Pimen: „Dumnezeu ne vrea smeriți. Uneori îngăduie să cădem în anumite păcate, doar să ne smerim. Preferă un păcătos smerit decât un drept mândru”. Care este cea mai puternică rugăciune şi cum arată Raiul

Sărbători religioase 1 martie 2024

Ortodoxe: Sfânta Muceniţă Evdochia

Greco-catolice: Sf. cuv. m. Eudochia

Romano-catolice: Sf. Albin, ep.

Calendar ortodox 1 martie 2024. Sfânta Muceniţă Evdochia, cea înzestrată cu darul învierii morţilor

Sfânta Mucenita Evdochia s-a născut în cetatea Heliopolis, din provincia Liban (Frigia), și a trăit în timpul împăratului Traian, potrivit crestinortodox.ro.

O bună parte a vieții și-a petrecut-o în desfrânare, iar în urma acestui stil de viaţă a strâns o avere însemnată. După ce l-a întâlnit pe monahul Gherman şi în urma convorbirilor duhovnicești cu acesta, Evdochia a luat hotărârea de a se boteza întru Domnul şi de a se călugări. Înainte de a pleca la mănăstire, şi-a împărțit toată averea săracilor.

A continuat să trăiască în desăvârșită ascultare, în posturi, privegheri și rugăciuni. Nu după mult timp, obștea mănăstirii a cerut-o stareță. Pentru pocăința sa adâncă, Dumnezeu a învrednicit-o cu darul învierii morților. În timpul persecuției din vremea lui Vincențiu, conducătorul cetății Heliopolis, cuvioasa a fost ucisă.

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Evdochia pentru vindecare grabnică

Sfântă Cuvioasă Muceniţă Evdochia, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi…

Întunecarea care s-a aşezat asupra mea, din neluare aminte, risipeşte-o, Sfântă Muceniţă Evdochia, cu razele rugăciunilor tale, ca să te laud pe tine. Îmblânzeşte, toată furtuna valurilor sufletului meu, îndepărtându-mă din viforul şi din întreitul val al păcatului.

Bucură-te, preasfântă Evdochia , floarea firii omeneşti, preafrumoasă şi preaînțeleptă, care eşti plină de har şi binecuvântată între femei.

Bucurați-vă, Sfinte femei, alături de Sfânta Muceniță Evdochia , căci aţi câștigat Cununa vieţii şi v-aţi făcut stâlpi în templul lui Dumnezeu, aflând şi mărturisind că nu există Dumnezeu în afara de El.

Bucurați-vă, Sfinte femei, alături de Sfânta Muceniță Evdochia, căci căutând şi păzind calea îndreptărilor dumnezeiești, aţi dobândit înțelepciunea cea de sus.

Bucurați-vă, Sfinte femei, alături de Sfânta Muceniță Evdochia, apărătoare ale credinţei, căci lăudând pe Dumnezeu, v-aţi supus Lui, şi împlinind făgăduiala, v-aţi făcut vrednice de îndurarea Lui, fiind luminate de slava Lui cea veşnică.

În numele Tatălui, și-aL Fiului și-aL Sfântului Duh,

Amin!

Citește și Rugăciunea pe care fiii trebuie să o rostească pentru sănătatea părinților! Este extrem de puternică, face adevărate minuni