Calendar ortodox 1 noiembrie 2022. Sfinții Cosma și Damian, doctori fără arginţi. Rugăciune făcătoare de minuni pentru vindecare grabnică de orice boală

În prima zi a lunii noiembrie sunt prăznuiţi Sfinții Cosma și Damian, doctori fără arginţi. Ei vindecau bolnavii nu cu medicamente, ci cu credinţă în Dumnezeu.

31 oct. 2022, 19:00
Calendar ortodox 1 noiembrie 2022. Sfinții Cosma și Damian, doctori fără arginţi. Rugăciune făcătoare de minuni pentru vindecare grabnică de orice boală

Calendar ortodox 1 noiembrie 2022. De asemenea, Sfinţii Cosma şi Damian nu le cereau oamenilor plată pentru vindecarea pe care le-o ofereau, ci doar să creadă în Hristos.

Sărbători religioase 1 noiembrie 2022

Ortodoxe: Sfinţii Cosma şi Damian, doctori fără arginţi

Greco-catolice: Sf. m. Cosma și Damian, doctori fără plată

Romano-catolice: † Toţi sfinţii

Calendar ortodox 1 noiembrie 2022. Cine sunt Sfinţii Cosma şi Damian, doctori fără arginţi

Sfinții Cosma și Damian au trăit în secolul al IV-lea. S-au născut dintr-un tată păgân și o mama creștină, în Asia Mică, potrivit crestinortodox.ro. Pentru că nu cereau niciun fel de plată atunci când vindecau bolnavii, cei doi au devenit cunoscuți și sub numele de doctori fără arginți. Spuneau că vindecarea i se datorează exclusiv lui Hristos, de aceea nu le cereau oamenilor bani, ci le cereau să creadă în Hristos.

Odată, Damian a acceptat trei ouă de la o femeie care a fost vindecată de o boală grea. Pentru această faptă l-a mustrat conştiinţa foarte tare şi a decis că nu merită să fie îngropat alături de fratele său. Dar, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, cei doi au fost îngropați împreună.

Calendar ortodox 1 noiembrie 2022. Rugăciune către Sfinţii Mucenici şi Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian

Slăviţilor făcători de minuni şi Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tinereţile voastre, nu numai meşteşugul doctorilor aţi învăţat, ci mai ales har neîmpuţinat al tămăduirii tuturor bolilor aţi primit de la Dumnezeu.

Citeste si Rugăciune miraculoasă împotriva farmecelor şi duhurilor rele. Ce trebuie să faci exact ca să-ţi recapeţi pacea sufletească şi să scapi definitiv de necazuri

Pentru aceasta, şi pe noi, care cădem înaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziţi-ne. Pe copiii care cer ajutorul vostru la învăţătură povăţuiţi-i cu rugăciunile voastre, ca, râvnind vieţuirii voastre, să afle nu numai cele pământeşti, ci mai ales să sporească în cucernicie şi în credinţa cea dreaptă.

Celor ce zac de boală şi s-au deznădăjduit de ajutorul omenesc, dar aleargă la voi cu credinţă fierbinte şi rugăciune osârdnică, tămăduire dăruiţi-le cu cercetarea voastră cea milostivă şi de minuni făcătoare; aşijderea şi pe cei ce din pricina bolilor grele au căzut în trândăvire, în puţinătate de suflet şi în cârtire, cu harul cel dat vouă de Dumnezeu întăriţi-i în răbdare şi îndrumaţi-i ca să priceapă sfânta şi desăvârşita voie a lui Dumnezeu în ce ne priveşte şi să se facă părtaşi ai harului mântuitor al lui Dumnezeu.

Pe toţi cei ce aleargă la voi cu osârdie ocrotiţi-i de bolile cele crunte şi apăraţi-i de moartea năprasnică, şi cu puternica voastră mijlocire înaintea lui Dumnezeu păziţi-i neclintiţi în dreapta credinţă şi ajutaţi-i în sporirea duhovnicească, ca împreună cu voi să se învrednicească în veacul ce va să vină a lăuda şi a slăvi numele cel preasfânt şi de mare cuviinţă al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.

Citeste si Rugăciune pentru pace în lume. Se rosteşte în timpul conflictelor armate şi aduce linişte în sufletele zbuciumate