Calendar ortodox 10 mai 2023. Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsniciei. Rugăciune puternică pentru rezolvarea problemelor din căsnicie şi pentru găsirea sufletului-pereche

În a zecea zi a lunii mai, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Simon Zilotul, considerat ocrotitorul căsătoriei. Sfântul te ajută necondiţionat şi grabnic dacă ai probleme în căsnicie sau vrei să te căsătoreşti, dacă i te rogi cu credinţă.

09 mai 2023, 16:28
Calendar ortodox 10 mai 2023. Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsniciei. Rugăciune puternică pentru rezolvarea problemelor din căsnicie şi pentru găsirea sufletului-pereche
Sfântul Simon Zilotul. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 10 mai 2023

Ortodoxe: Sfântul Apostol Simon Zilotul

Greco-catolice: Sf. Simon Zelotul

Romano-catolice: Fer. Ivan Merz, laic

Calendar ortodox 10 mai 2023. Cine a fost Sfântul Apostol Simon Zilotul

Sfântul Apostol Simon Zilotul este mirele din Cana Galileii, la nunta căruia Mântuitorul a transformat apa în vin, potrivit crestinortodox.ro. În cele din urmă, însă, Sfântul Simon Zilotul și-a lăsat casa, părinții și mireasa pentru a-I urma Mirelui cel ceresc.

Odată cu Pogorârea Duhului Sfânt, Sfântul Simon Zilotul a început să propovăduiască Evanghelia în Mauritania, Africa și Britania. În ultima ţară, a fost răstignit şi îngropat.

O părticică din sfintele sale moaşte se află în București, la Biserica Podeanu aflată pe stradă Dornei (în apropierea Pieței Chibrit). Mulţi credincioşi vin să se roage la sfintele moaşte ca să fie ajutaţi în căsnicie sau ca să îşi găsească alesul, ştiut fiind faptul că Sfântul Apostol Simon Zilotul este grabnic jutător în orice problemă egată de căsnicie.

Calendar ortodox 10 mai 2023. Rugăciune către Apostolul Simon Zilotul

Sfinte, slăvite și intrutotlaudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai învrednicit a-L primi în casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos și pe Preacurata Lui Maică, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoarea, și a fi însuți văzător al preaslavitei minuni a Domnului!

Cu credință și cu dragoste ne rugăm ție: cere de la Hristos Domnul să prefacă sufletele noastre iubitoare de păcat în vase vrednice ale harului; păzește-ne și ocrotește-ne cu rugăciunile tale de ispitele diavolești și de căderile în păcat, și mijlocește ca să primim de Sus ajutor în vremea trândăvirii, ca să nu ne poticnim de piatra smintelii, ci să umblăm fără abatere pe calea cea mântuitoare a poruncilor lui Hristos, până ce vom ajunge la fericitele locașuri ale Raiului, unde tu acum sălășluiești și te veselești.

Așa, Apostole al Mântuitorului, nu ne rușina pe noi, cei ce nădăjduim cu tărie la tine, ci fii nouă ajutător și acoperitor toată viața noastră, și ne ajută a săvârși viața această vremelnică întru bună credință și cu plăcere de Dumnezeu, a dobândi sfârșit creștinesc și pașnic, a ne învrednici de răspuns bun la Înfricoșata Judecată a lui Hristos, ca scăpând de vămile văzduhului și de tirania cumplitului stăpânitor al acestei lumi, să moștenim cerească împărăție și să preaslavim numele cel de mare cuviință al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.