Calendar ortodox 11 ianuarie 2024. Cruce neagră. Cuviosul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni, ocrotitorul femeilor gravide și al copiilor. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostească femeile care nu pot avea copii sau cele care urmează să nască

În această zi, este prăznuit Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Rugăciunile rostite către acest sfânt le este de mare ajutor femeilor care nu pot avea copii sau celor care urmează să nască. Totodată, părinții ai căror copii au apucat-o pe căi greșite i se pot ruga, azi, acestui sfânt pentru ca aceştia să revină pe calea cea dreaptă.

10 ian. 2024, 16:39
Calendar ortodox 11 ianuarie 2024. Cruce neagră. Cuviosul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni, ocrotitorul femeilor gravide și al copiilor. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostească femeile care nu pot avea copii sau cele care urmează să nască

Sărbători religoase 11 ianuarie 2024

Ortodoxe: Sfântul Teodosie del Mare

Greco-catolice: Sf. cuv. Teodosie cel Mare

Romano-catolice: Ss. Honorata, fc.; Teodosie, călug.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2024. Cine a fost Sfântul Teodosie del Mare

Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a trăit în secolele V-VI, scrie crestinortodox.ro. Acesta s-a născut în satul Mogarisos din ținutul Capadociei, în estul Turciei de astăzi, într-o familie de credincioși. Astfel, încă de mic Teodosie a cunoscut iubirea de Hristos. Intră de tânăr în monahism, la o mănăstire din Ierusalim. Ulterior, se retrage într-o peșteră din apropierea Bethleemului. Aici, timp de 50 de ani, se hrăneşte doar cu ierburi sălbatice și legume. Datorită vieții sale, adună în jurul sau mulți ucenici.

Ridică o mănăstire lângă peștera în care locuia punând, astfel, bazele vieții monahale de obște. Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a trecut la cele veșnice în jurul anului 529.

Citeste si Cea mai puternica rugaciune pentru casatorie. Rosteste-o in fiecare zi pentru o casatorie grabnica si fericita!

Calendar ortodox 11 ianuarie 2024. Minunile Sfântului Teodosie cel Mare

Cuviosul Teodosie este mare făcător de minuni, mulţi credincioşi dând mărturie despre acestea. Printre miracolele săvârşite de sfânt se numără şi aceea conform căreia a binecuvântat o femeie ai cărei prunci nu supravieţuiau, iar după binecuvântarea acestuia, următorii copii i-au trăit sănătoşi. Sfântul este grabnic ajutător al femeilor gravide, acestea cinstindu-l pentru a avea naştere uşoară.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2024. Rugăciune pentru fertilitate

Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu.

Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica. Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.

Citeste si Rugăciunea mamei pentru copilul ei. Este puternică, făcătoare de minuni și se rostește atunci când copilul e bolnav, are probleme la școală sau a apucat-o pe căi greșite