CALENDAR ORTODOX 13 aprilie 2020. Începe Săptămâna Patimilor, în biserici are loc Denia din Lunea Mare

CALENDARUL ZILEI 13 aprilie 2020. Denia din Lunea mare va începe la ora 18.00, dar din cauza crizei produse de coronavirus credincioșii nu vor putea merge la biserică. Slujba va putea fi ascultată însă online sau văzută la tv, pe postul Trinitas.

12 apr. 2020, 14:28
CALENDAR ORTODOX 13 aprilie 2020. Începe Săptămâna Patimilor, în biserici are loc Denia din Lunea Mare

CALENDARUL ZILEI 13 aprilie 2020. Pe 13 aprilie, va avea loc Prima Denie din Lunea Mare,iar credincionșii nu vor putea să meargă de această dată la biserică, din cauza epidemiei de coronavirus. Deniile în lumea religioasă sunt cultul divin ortodox, iar zilele de luni, marți și miercuri din Săptămâna Mare sunt pregătitoare pentru orice persoană credincioasă pentru a înțelege venirea, patimile și moartea lui Iisus Hristos.

La această primă slujbă va fi pomenit Iosif, care este cel de-al unsprezecelea fiu a lui Iacob și primul fiu al Rahelei. Într-o bună zi, bătrânul Iacob îl trimite pe Iosif să-i spună vești despre frații său, plecați cu oile pe câmp. Dar ce nu se știa era faptul că, ceilalți frați îl invidiau pe Iosif, și s-au decis să-l omoare. Așadar, cei zece frați l-au aruncat pe Iosif într-o fântână, dar ulterior este scos pentru a fi vândut cu 30 de arginți unor negustori. Pentru a-și ascunde faptele, aceștia au tăiat un ied și i-au rupt hainele lui Iosif și șși-au anunțat părintelui că acesta a fost mâncat de o un animal sălbatic.

Tot luni, în timpul Deniei se face pomenirea smochinului neroditor, care a fost blestemat de Hristos să se usuce pentru a nu face roade. Aceasta este de fapt o pildă dată omului, că Dumnezeu înseamnă atât iubire cât și dreptate. Așadar, la judecata de apoi,Dumnezeu va pedepsi pe cei care nu au rodit.

Deniile din Săptămână Mare vor continua și în Marțea Mare, când se va face pomenirea despre cele cinci fecioare care țineu candela fără ulei, și despre cinci fecioare care țineau candela și uleiu.