Calendar ortodox 13 mai 2023. Sfânta Muceniţă Glicheria, ocrotitoarea femeilor. Rugăciune puternică pentru rezolvarea neînţelegerilor dintre soţi

Anual, pe 13 mai, Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Muceniţă Glicheria, considerată ocrotitoarea femeilor. Dacă te confrunţi cu probleme grave de orice natură, roagă-i-te cu credinţă şi sfânta îţi dă ajutor grabnic. Necazurile dintre soţi dispar ca prin minune cu rugăciunea Sfintei Muceniţe Glicheria.

12 mai 2023, 15:26
Calendar ortodox 13 mai 2023. Sfânta Muceniţă Glicheria, ocrotitoarea femeilor. Rugăciune puternică pentru rezolvarea neînţelegerilor dintre soţi
Sfânta Muceniţă Glicheria. Sursa FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 13 mai 2023

Ortodoxe: Sfânta Muceniţă Glicheria

Greco-catolice: Sf. m. Glicheria; [Apariția Maicii Domnului la Fatima].

Romano-catolice: Sf. Fc. Maria de la Fatima

Calendar ortodox 13 mai 2023. Cine a fost Sfânta Muceniţă Glicheria

Sfânta Glicheria a trăit în secolul al II-lea şi a fost fiica unui guvernator roman. După moartea tatălui, s-a stabilit în cetatea Traianopole din Tracia, potrivit crestinortodox.ro. Glicheria a fost pusă să se închine idolilor, dar a refuzat cu îndârjire. Mai mult, s-a rugat ca idolii să dispară, iar la rugăciunile ei fierbinţi, iar urmare a rugăciunii ei, un fulger a lovit statuia lui Zeus făcând-o una cu pământul.

Drept pedeapsă, prefectul a poruncit să fie bătută, aruncată în temniță şi înfometată. Însă, îngerul Domnului se pogora din cer și îi aducea hrană. Văzând această minune, temnicerul şi-a întors faţa către Hristos şi L-a mărturisit pe Acesta în fața prefectului. Această mărturisire i-a adus, însă, tăierea capului.

Glicheria a fost aruncată într-un cuptor cu foc din care a ieșit nevătămată, iar mai târziu a fost aruncată la fiare. Rugându-se lui Dumnezeu, sfânta muceniţă și-a dat sufletul în mâinile Lui. Din sfintele ei moaște curgea mir înmiresmat, care vindeca bolile grele.

Calendar ortodox 13 mai 2023. Rugăciunea Sfintei Mucenițe Glicheria, protectoarea femeilor, pentru vindecare de boli grele şi rezolvarea neînţelegerilor dintre soţi

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Glicheria, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu Botezul Tău;

Și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre, iartă păcatele și împlinește dorințele noastre.

Fiind luminată cu strălucirile muceniciei, stai înaintea Mirelui tău celui curat, muceniţă, cerând să se izbăvească de greşelile pierzătoare de suflet, cei ce te laudă pe tine.

Toţi ne-am îmbogăţit de cunoştinţa lui Dumnezeu, cei ce te cunoaştem şi te cinstim stăpână, pe tine Maica lui Dumnezeu şi Doamnă, întărind cu cuvintele, şi cu faptele pecetluind.

Ceea ce te pleci glasurilor celor ce cu fierbinţeală şi se roagă, care eşti scăparea credincioşilor, izbăveşte, milostiveşte-te, Stăpână, păzeşte de vătămare şi de toată viclenia vrăjmaşilor pe cei ce cu credinţă şi cu dragoste te slăvesc pururea. Amin!