Calendar ortodox 15 ianuarie 2022. Sfântul Pavel Tebeul, făcător de minuni. Rugăciunea care te vindecă de orice boală

În această zi este prăznuit Sfântul Pavel Tebeul, făcător de minuni şi tămăduitor de boli grave. Dacă suferi de vreo boală gravă sau cei dragi ţie trec print-un astfel de necaz, roagă-te Sfântului Pavel Tebeul. Rugăciunea este mai puternică dacă este rostită în ziua praznicului.

14 ian. 2022, 13:44
Calendar ortodox 15 ianuarie 2022. Sfântul Pavel Tebeul, făcător de minuni. Rugăciunea care te vindecă de orice boală
Sfântul Pavel Tebeul

Sărbători religioase 15 ianuarie 2022

Ortodoxe: Sfântul Pavel Tebeul

Greco-catolice: Sf. cuv. Pavel din Teba; Sf. cuv. Ioan Colibașul

Romano-catolice: Ss. Arnold Janssen, pr.; Arsenie, pustnic

Calendar ortodox 15 ianuarie 2022. Cine a fost Sfântul Pavel Tebeul

Sfântul Pavel Tebeul a trăit în secolul al III-lea, scrie crestinortodox.ro. Este considerat primul pustnic. Informațiile despre viața Sfântului Pavel Tebeul există datorită întâlnirii sale cu Sfântul Antonie. Dumnezeu îi descoperă lui Antonie, după cinci ani de petrecuţi în rugăciune în pustie, că în acest loc se află o persoană mai desăvârșită decât el.

Din dialogul cu Pavel aflăm că ajunge în pustie pentru a scăpa de mânia cumnatului sau. Acesta voia să-l denunțe împăratului Deciu că este creștin şi astfel ar fi moştenit toată averea familiei.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca pentru noroc în dragoste. Cum atragi rapid dragostea în viaţa ta

Timp de 70 de ani, Sfântul Pavel Tebeul a primit, în pustie, jumătate de pâine adusă de un corb. În ziua întâlnirii sale cu Antonie, corbul îi aduce o pâine întreagă. Luând sfinții acea pâine, se invitau unul pe altul ca s-o binecuvânteze și s-o rupă. Fericitul Pavel a apucat pâinea de o parte, iar pe cealaltă parte a pus-o în mâinile părintelui Antonie și îndată pâinea singură s-a frânt prin mijloc și fiecare și-a luat partea sa.

Sfântul Pavel Tebeul a trecut la cele veşnice la vârsta de 115 ani. Atunci, Sfântul Antonie s-a întors la mănăstirea sa, luând cu sine haina Sfântului Pavel cea împletită cu frunze de finic. Atât de mult cinstea acea haina, încât numai de două ori pe an se îmbrăca cu ea: la praznicul Sfintelor Paști și în ziua Cincizecimii.

Moaștele Sfântului Pavel Tebeul au fost aduse într-o mănăstire din Constantinopol, apoi, în anul 1240, acestea au fost mutate într-o biserică din Veneția. Astăzi, capul Sfântului Pavel Tebeul se află la Roma.

Calendar ortodox 15 ianuarie 2022. Rugăciune către Sfântul Pavel Tebeul

Locuitor pustiului și înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Pavel. Și cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cerești daruri luând, vindeci pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la tine cu credință. Slavă Celui ce ți-a dat ție putere, slavă Celui ce te-a încununat pe tine, slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Citeste si EXCLUSIV Părintele Calistrat relatează experienţa tulburătoare trăită în secţia ATI şi demontează fake-news-ul din jurul morţii părintelui Ghelasie/Cum justifică temperamentul vulcanic al Dianei Şoşoacă şi de ce ar vota-o pe Gabriela Firea în fruntea ţării