Calendar ortodox 16 septembrie 2021. Sfânta Muceniţă Eufimia, ocrotitoarea femeilor aflate la mare necaz

În această zi, este prăznuită Sfânta Muceniţă Eufimia, ocrotitoarea femeilor aflate la mare necaz. Rosteşte, azi, rugăciunea grbnic ajutătoare către această Sfântă.

15 sept. 2021, 16:56
Calendar ortodox 16 septembrie 2021. Sfânta Muceniţă Eufimia, ocrotitoarea femeilor aflate la mare necaz

Sărbători religioase 16 septembrie 2021

Ortodoxe: Sfânta Muceniţă Eufimia

Greco-catolice: Sf. m. Nichita Gotul; [Sf. Fecioară Maria Îndurerată]

Romano-catolice: Ss. Corneliu, pp. m. şi Ciprian, ep. m. **; Ludmila, m.

Calendar ortodox 16 septembrie 2021. Cine a fost Sfânta Muceniţă Eufimia

Sfânta Eufimia s-a născut în Calcedon din părinţi creştini și a trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305), scrie crestinortodox.ro. Pentru că a refuzat să împlinească porunca proconsului Pricus de a aduce jertfe idolilor, a fost supusă la multe chinuri. Când a fost întrebată de ce a sfidat porunca dată de proconsul, Sfânta Eufimia a răspuns că nu va răspunde niciodată la o comandă contrară poruncii lui Dumnezeu.

Citeste si Un preot vinde ciocolată cu marijuana la Salina Praid. „E făcută cu binecuvântare”

După acest răspuns, Sfânta a fost aruncată într-un cuptor încins, într-o apă plină de târâtoare otrăvitoare, dar însemnându-se cu semnul sfintei cruci, a ieșit nevătămată. Și-a dat sufletul când a fost aruncată la fiarele sălbatice. Moaștele Sfintei Eufimia se găsesc în Catedrala patriarhală „Sfântul Gheorghe” din Fanar.

Calendar ortodox 16 septembrie 2021. Rugăciune către Sfântă Mare Muceniţă Eufimia

Sfântă Mare Muceniţă Eufimia, caută cu milostivire spre lacrimile neamului nostru şi izbăveşte-ne de eresurile care s-au pornit asupra noastră din uneltirea diavolului. Îndură-te de eretici şi de trădătorii care batjocoresc moştenirea Credinţei Ortodoxe, şi îi ajută să lepede toate rătăcirile şi să vină la Ortodoxie ca să se facă bucurie în Cer pentru îndreptarea lor.

Ruşinatu-sa cu defăimare mulţimea ereticilor monofiziţi şi feţele lor s-au umplut demultă ocară, când au văzut cartea hulelor lor lepădată sub picioarele tale, iar cartea noastră cu dogmele cele adevărate, ţinând-o cinstita ta mână, prealăudată Muceniţă. Arată şi acum Credinţa cea adevărată şi nimiceşte eresurile cele pierzătoare de suflet.

Ajută-ne pe noi, cei ce trăim în această vreme de apostazie, să păstrăm şi să mărturisim Dreapta Credinţă cu preţul vieţii noastre pământeşti, ca să dobândim viaţa cea veşnică şi fericită întru părtăşia Sfinţilor. Amin.

Citeste si Salariul unui preot în România: Patriarhul câștigă cât un Parlamentar. Statul alocă sute de milioane de lei personalui clerical


loading...
Partenerii noștri