Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Sfântul Simeon, episcopul Persiei. Rugăciune puternică pentru liniştirea sufletului

In această zi, este prăznuit Sfântul Simeon, episcopul Persiei. Azi, este bine să rosteşti o rugăciune puternică pentru liniştirea sufletului.

16 apr. 2021, 14:42
Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Sfântul Simeon, episcopul Persiei. Rugăciune puternică pentru liniştirea sufletului
Sfântul Simeon, Patriarhul Persiei. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 17 aprilie 2021

Ortodoxe: Sfântul Simeon, episcopul Persiei

Greco-catolice: Sf. ep. m. Simeon și cei împreună cu el; Sf. cuv. ep. Acachie; Sf. papă Agapet. Acatistul Maicii Domnului. Pomenirea morților

Romano-catolice: Ss. Ilie, Paul şi Isidor, m.

Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Cine a fost Sfântul Simeon, episcopul Persiei

Sfântul Simeon, episcopul Persiei, a pătimit pentru Hristos împreună cu peste o mie de creștini în anul 341, potrivit crestinortodox.ro. Tot atunci au primit moarte mucenicească Sfinții Audel și Anania, precum și Ustazan, eunucul împăratului persecutor.

Sinaxarul amintește mărturisirea lui Fusik, un funcționar imperial, care în ascuns era creștin. Fusik l-a întărit pe preotul Anania, în timp ce acesta se afla cu capul pe butuc, zicandu-i: „Nu te teme, părinte, ci închide doar ochii și fii tare, și Domnul te va binecuvînta cu vedera Luminii celei cerești.” În acel moment, împăratul însuși, văzând că este creștin, i-a omorât pe Fusik și pe fiica acestuia, Asikitria.

Sfântul Simeon i-a întărit pe creștinii persecutați, ca nu cumva aceștia de frica morții să se lepede de Hristos. La sfârșit, după ce și-a văzut turma încheindu-și cu cinste viața pe acest pământ, i s-a tăiat și lui capul.

Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Rugăciunea zilei pentru linişte sufletească

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci, şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin