Calendar ortodox 17 august 2022. Sfântul Mucenic Miron, mare făcător de minuni. Cum să i te rogi pentru a dobândi vindecare trupească și sufletească

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Miron, grabnic ajutător şi unul dintre cei mai mari făcători de minuni. Astăzi este bine să rosteşti o rugăciune pentru ajutor imediat în probleme de sănătate trupească şi sufletească.

16 aug. 2022, 16:01
Calendar ortodox 17 august 2022. Sfântul Mucenic Miron, mare făcător de minuni. Cum să i te rogi pentru a dobândi vindecare trupească și sufletească

Sărbători religioase 17 august 2022

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Miron

Greco-catolice: Sf. m. Miron

Romano-catolice: Ss. Miron, pr. m.; Eusebiu, pp.; Beatrice, călug.

Calendar ortodox 17 august 2022. Cine a fost Sfântul Mucenic Miron

Sfântul Miron a fost preot și a trăit în Ahaia, în timpul împăratului Deciu (249-251), potrivit Ziarul Lumina. Într-un an, de ziua praznicului Naşterii Domnului, cârmuitorul Antipatros a intrat în biserica unde slujea Miron, ca să-i prindă pe creştini. Sfântul Miron l-a dojenit atunci pe cârmuitor. Prigonitorul, înfuriindu-se, a poruncit ca preotul să fie legat de soldaţi şi dus la locul de tortură a creştinilor.

Citeste si Povestea stranie a părintelui Manuil, preotul născut în satul lui Terente. Mergea pe ape, dispărea dintr-un loc şi apărea peste câteva sute de metri şi vorbea cu sfinţii

După multe şi cumplite chinuri, Sfântul Miron a fost dus în Cizic, unde i s-a tăiat capul. Pentru că a refuzat să aducă jertfă idolilor, Sfântul Miron a fost aruncat în foc și i-a fost luată pielea de pe trup. A fost dus în cetatea Cizicului și acolo i s-a tăiat capul.

Calendar ortodox 17 august 2022. Rugăciune scurtă către Sfântul Mucenic Miron

Mucenicul Tău, Doamne, Miron, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citeste si Preotul Vasile Ioana, ipostază inedită. A fredonat melodia „Love of my life” şi l-a comparat pe Freddie Mercury cu Hristos: „Băiatul ăla care a trăit cu el l-a trădat precum Iuda pe Mântuitor”