Calendar ortodox 19 august 2023. Sfântul Andrei Stratilat, făcător de minuni. Rugăciune grabnic ajutătoare care te întărește în fața necazurilor

Pe 19 august, îl prăznuim pe Sfântul Andrei Stratilat, făcător de minuni, tămăduitorul tuturor bolilor şi durerilor. Rugăciunea pentru vindecare grabnic ajutătoare către Sfântul Andrei Stratilat este mai puternică dacă este rostită azi.

18 aug. 2023, 11:38
Calendar ortodox 19 august 2023. Sfântul Andrei Stratilat, făcător de minuni. Rugăciune grabnic ajutătoare care te întărește în fața necazurilor

Sărbători religioase 19 august 2023

Ortodoxe: Sfântul Andrei Stratilat

Greco-catolice: Sf. m. Andrei Stratilat și cei împreună cu el

Romano-catolice: Ss. Ioan Eudes, pr. *; Sixt al III-lea, pp.

Calendar ortodox 19 august 2023. Cine a fost Sfântul Andrei Stratilat

Sfântul Andrei a fost ofițer în armata imperială a Romei, în vremea împăratului Maximian, potrivit crestinortodox.ro. Datorită rezultatelor sale remarcabile, a fost ridicat la rangul de „Stratilat”.

În anul 305, Sf Andrei luptă împotriva perșilor. Atât el cât și cei de sub comanda sa se vor ruga lui Hristos să-i ajute să iasă biruitori. Rugăciunea le-a fost ascultată și armata persană a fost înfrântă.

Când Andrei Stratilat a intrat biruitor în Antiohia, a fost pârât că I se închină lui Hristos. Din acest motiv, a fost supus la multe chinuri. Datorită respectului de care se bucură, este eliberat din temniță cu scopul de a nu ridica mulțimea împotriva armatei și de a căuta motive pentru uciderea sa. Însă Dumnezeu i-a descoperit gândurile împăratului, iar Sfântul Andrei și-a luat armata și a pornit spre Tarsul Ciliciei, unde cu toții au primit Sfântul Botez.

Dar și aici au fost persecutați. Atunci, Generalul Andrei și armata sa au urcat în Munții Taurus. Armatele romane i-au ajuns pe când ei se rugau într-un defileu din acei munți și i-a decapitat pe toți.

Citeste si Rugăciunea veche de 2000 de ani, închinată Maicii Domnului, face adevărate miracole. Mulți credincioși au dat mărturie despre minunile care li s-au întâmplat după ce s-au rugat

Calendar ortodox 19 august 2023. Rugăciune către Sfântul Andrei Stratilat

Mărirea cea pământească ai lăsat şi Cereasca Împărăţie ai moştenit; sângele picurându-ţi, ca şi cu o cunună de piatră nestricată, prea minunat te-ai împodobit; şi către Hristos ai venit cu sobor răbdător de patimi, cu ceata îngerilor în Lumina Cea Neînserată; şi pe Hristos, Soarele Cel Neapus, ai aflat, Sfinte Andrei Stratilat. Aceluia roagă-te pururea, cu cei împreună cu tine purtători de chinuri, să mântuiască sufletele noastre.

În rugăciuni stând înaintea Domnului, ca o stea mergătoare înaintea soarelui şi dorită vistierie a Împărăţiei văzând, de negrăită bucurie te-ai umplut în vecii cei fără sfârşit la Împăratul Cel fără de moarte; şi acolo cu îngerii laudă neîncetată cânţi, Sfinte Andrei Stratilat. Cu aceia împreună roagă-te neîncetat pentru noi toţi.

Stih: Sfinte Mucenice Andrei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Prin curgerile sângiuirilor ai făcut să izvorască izvor cu adevărat tuturor, vindecând toată boala şi durerile celor ce vin către tine cu dreaptă credinţă, mucenice de Dumnezeu insuflate.

Stih: Sfinte Mucenice Andrei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Moştenind prin sânge Viaţa Cea Neîmbătrânitoare, tot Sfântul Sinod l-ai adus Preasfântului Cuvânt, înţelepte mucenice, cu care roagă-te pentru noi lui Hristos Dumnezeul nostru.

Citeste si Arsenie Boca: Rusia va fi lovită cu „bolovani de foc”. Planul „lucrării diavoleşti” este minuţios

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cu Dumnezeiesc pârâul sângiuirilor tale, mucenice, ţi-ai înroşit porfira şi cu dânsa împodobindu-te, împărăteşti acum împreună cu Împăratul tuturor, înfrumuseţându-te cu cununa biruinţei.

Citeste si Rugăciunea care îl aduce pe Dumnezeu în viața ta. Cum să alungi răul din casa ta și să treci peste perioadele grele