Calendar ortodox 19 decembrie 2020. Sfântul Mucenic Bonifatie le dă grabnic ajutor celor căzuți în patima beției și în patimi trupești

Calendar ortodox 19 decembrie 2020 În această zi, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Bonifatie, mare făcător de minuni, care le dă grabnic ajutor celor căzuți în patima beției și în alte patimi trupești.

18 dec. 2020, 16:05
Calendar ortodox 19 decembrie 2020. Sfântul Mucenic Bonifatie le dă grabnic ajutor celor căzuți în patima beției și în patimi trupești

Sărbători religioase 19 decembrie 2020

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Bonifatie

Greco-catolice: Sâmbăta dinaintea Nașterii Domnului. Sf. m. Bonifaciu

Romano-catolice: Fer. Urban al V-lea, pp.

Calendar ortodox 19 decembrie 2020. Cine a fost Sfântul Mucenic Bonifatie

Sfântul Bonifatie a trăit pe vremea împăratului Dioclețian. A fost robul unei femei bogate, Aglaia, fiica proconsulului Romei, potrivit crestinortodox.ro. La început, acesta viețuia în păcate trupești cu stăpâna sa și avea patima băuturii. Într-una din zile, Aglaia i-a zis lui Bonifatie: „Mergi în Răsărit, unde mărturisesc Sfinții, ca să-mi aduci moaște de Mucenici, pentru a le avea ajutor și de sufletească mântuire„.

Citeste si Patriarhia Română salută apariţia unui vaccin anti-COVID-19, dar avertizează: E necesară informarea corectă a populaţiei

Ajuns în față dregatorului, Bonifatie a mărturisit că este creștin. Pentru această mărturisire, a fost spânzurat cu capul în jos, împuns cu trestii ascuțite pe sub unghii, i s-a dat plumb topit pe gură, a fost băgat cu capul în jos într-o căldare plină de smoală ce fierbea, dar din toate a ieșit nevătămat. Atunci, dregătorul a poruncit să i se taie capul. Iar Sfântul, după ce s-a rugat, și-a plecat capul și a fost tăiat.

Trupul său a fost răscumpărat cu mulți bani de Aglaia și a fost înmormântat în apropiere de Roma. Mai târziu, Aglaia va zidi o biserică mare în numele lui Bonifatie, chiar în mijlocul Romei, în care a mutat moaștele acestuia.

Calendar ortodox 19 decembrie 2020. Rugăciune către Sfântul Mucenic Bonifatie, pentru cei căzuți în patima beției și în alte patimi trupești

O, mult pătimitorule și întru tot lăudate Mucenice Bonifatie! La acoperământul tău alergăm acum: rugăciunile noastre, ale celor ce te lăudăm, nu le lepăda, ci cu milostivire auzi-ne. Vezi pe frații și pe surorile noastre care de greaua neputință a beției sunt ținuți și pentru aceasta cad de la Maica lor, Biserica lui Hristos, și de la mântuirea veșnică.

O, Sfinte Mucenice Bonifatie! Atinge-te de inima lor cu harul cel dat ție de la Dumnezeu, degrabă scoală-i din căderile păcătoase și la mântuitoarea înfrânare adu-i pe ei. Roagă-L pe Domnul Dumnezeu, pentru Care ai pătimit, ca iertându-ne nouă greșelile noastre să nu întoarcă mila Sa de la fiii Săi, ci să întărească întru noi trezvia și întreaga înțelepciune, să ajute cu dreapta Sa celor ce au făcut mântuitorul legământ al trezviei ca să-l păzească ziua și noaptea până întru sfârșit, întru El priveghind, și întru El să dea răspuns bun la Judecata cea Înfricoșată.

Citeste si Soluția incredibilă găsită de un cerșetor. S-a îmbrăcat în măicuță și a reușit să strângă o sumă importantă de bani

Primește, bineplăcutule al lui Dumnezeu, rugăciunile mamelor ce varsă lacrimi pentru copiii lor, ale femeilor cinstite care se tânguiesc pentru soții lor, ale copiilor orfani și sărmani părăsiți de către bețivi, ale celor care la icoana ta cădem, și să ajungă această plângere a noastră la Scaunul Celui Preaînalt, ca tuturor cu ale tale rugăciuni să ne dăruiască sănătatea și mântuirea sufletelor și trupurilor, iar mai vârtos Împărăția Cerurilor. Acoperă-ne și ne păzește de vânarea celui viclean și de toate cursele vrăjmașului; în ceasul ieșirii noastre, ajută-ne să trecem fără împiedicare prin vămile văzduhului și cu rugăciunile tale ne izbăvește de osânda cea veșnică.

Roagă-L pe Domnul să ne dăruiască dragoste nefățarnică și neclintită de Patria Cerească înaintea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți ai Sfintei Sale Biserici, ca să ne acopere mila lui Dumnezeu în nesfârșiții veci ai vecilor. Amin.