Calendar ortodox 19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei, mare tămăduitor. Cum să i te rogi ca să obții vindecare grabnică

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei. Acestui sfânt i te poţi ruga pentru iertare de păcate, pentru vindecare grabnică şi izbăvire de cele mai cumplite necazuri.

18 mai 2022, 15:52
Calendar ortodox 19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei, mare tămăduitor. Cum să i te rogi ca să obții vindecare grabnică
Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei. Sursa FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 19 mai 2022

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei

Greco-catolice: Sf. ep. Patriciu și cei împreună cu el

Romano-catolice: Sf. Celestin al V-lea, pp

Calendar ortodox 19 mai 2022. Cine a fost Sfântul Patrichie

Sfântul Patrichie a trăit în primul secol creștin, în cetatea Prusa din Asia. În calitate de episcop al cetății, a reușit să convertească multe persoane la creștinism, potrivit crestinortodox.ro.

Cetatea Prusa era recunoscută pentru izvoarele sale cu apă termală. Eparhul Iulie a încercat să-l determine pe Patrichie să se închine la idoli spunându-i că izvorârea apelor celor calde se face prin purtarea de grijă a zeilor. Sfântul mucenic i-a răspuns că apele termale izvorăsc pentru binele oamenilor, însă aceasta se face prin puterea Mântuitorului, nicidecum a zeilor. Atunci, Sfântul Patrichie a fost aruncat de păgâni în ape fierbinți.

Însă, prin grija lui Hristos, atunci când Patrichie a căzut în apă, picăturile care au sărit din acel izvor i-au opărit pe cei de față, iar el a ieșit nevătămat. În urma acestei minuni la care a fost martor, ighemonul Iulie a poruncit ostașilor să îl scoată pe Sfântul Patrichie din apă și să-i taie capul.

Citeste si Preotul Vasile Ioana, ipostază inedită. A fredonat melodia „Love of my life” şi l-a comparat pe Freddie Mercury cu Hristos: „Băiatul ăla care a trăit cu el l-a trădat precum Iuda pe Mântuitor”

Calendar ortodox 19 mai 2022. Rugăciune făcătoare de minuni pentru iertare de păcate şi izbăvire de cele mai cumplite necazuri

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citeste si Cele două situaţii în care femeile nu au voie să intre în biserică. Recomandarea părintelui Necula: „Unii preoţi exagerează. Nu avem cabinet ginecologic la intrarea în biserică”