Calendar ortodox 19 octombrie 2021. Sfântul Ioan de la Rila, făcătorul de minuni. Rugăciune puternică pentru căsătorie şi pentru vindecare de boli grave

În această zi, este prăznuit Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila, din Bulgaria. Este cunoscut ca fiind unul dintre marii făcători de minuni. Multe femei au mărturisit că au ajuns să se căsătorească datorită rugăciunilor la racla sfântului. De asemenea, Sfântul a tămăduit oameni care sufereau de cele mai cumplite boli.

18 oct. 2021, 23:59
Calendar ortodox 19 octombrie 2021. Sfântul Ioan de la Rila, făcătorul de minuni. Rugăciune puternică pentru căsătorie şi pentru vindecare de boli grave

Sărbători religioase 19 octombrie 2021

Ortodoxe: Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila

Greco-catolice: Sf. pf. Ioil; Sf. m. Var

Romano-catolice: Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioel, profet; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *

Calendar ortodox 19 octombrie 2021. Cine a fost Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila

Sfântul Ioan de Rila (circa 867-946) este ocrotitorul poporului bulgar. Pe 19 octombrie, este cinstită Mutarea moaştelor sale. Sfântul Ioan de Rila este întemeietorul monahismului bulgar şi, totodată, al primului aşezământ monahal din Bulgaria, Mănăstirea Rila, scrie crestinortodox.ro.

La sfârşitul Războiului de eliberare, conducerile bisericească şi civilă ale Bulgariei au dăruit Bisericii Ruse mâna dreaptă a marelui făcător de minuni de la Rila.

Când diavolii aduceau lupte precuviosului Ioan, iar oamenii îl ocărau, el răbda toate acestea fără să crâcnească. Când preacuviosul Ioan era deja dăruit de Dumnezeu cu marile daruri ale Sfântului Duh, la el au adus odată un bărbat posedat şi l-au rugat să se roage pentru tămăduirea bolnavului.

Preacuviosul a fost de acord, dar cu condiţia ca împreună cu el să se roage şi ceilalţi. Şi cum precuviosul Ioan a ridicat mâinile sale către Dumnezeu, duhul rău a ieşit din cel îndrăcit.

Calendar ortodox 19 octombrie 2021. Minuni săvârşite de Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila

Sfântul a ajutat o femeie de 40 de ani să se căsătorească. După ce s-a rugat cu credinţă la racla sfântului, femeia a reuşit ca. în foarte scurt timp, să întâlnească bărbatul care avea să-i fie soţ. Într-o lună jumate de când s-a rugat la raclă, aceasta deja făcea nunta.

O altă femeie fusese diagnosticată cu cancer de stomac. Ea s-a rugat cu lacrimi în ochi la racla Sfântului Ioan de la Rila, iar în vremea rugăciunii a simțit ceva asemănător unui curent electric trecându-i prin corp. În timp ce săruta mâna Sfântului Ioan, du­pă rugăciune, a simțit că sărută mâna caldă a unui om viu. Din biserică a ie­șit înzdrăvenită pe deplin.

Calendar ortodox 19 octombrie 2021. Rugăciune către Preacuviosul Ioan de Rila

O, preaminunate si Preacuvioase Ioane, mare facatorule de minuni, primeste aceasta rugaciune a noastra si nu-ti intoarce fata ta de la noi, cei care alergam la a ta mijlocire, asa cum nu ti-ai intors fata de la cei care veneau la tine cu necazurile lor in zilele vietuirii tale pe pamant, caci stim multimea de semne ale milostivirii tale pe care o ai aratat credinciosilor ortodocsi, chiar si dupa a ta adormire!

Auzi-ne acum si pe noi, cei care suntem cuprinsi de mari necazuri care ne asupresc in zilele acestea pline de incercari, cand diavolul prin cursele sale viclene cauta sa piarda Sfanta Biserica, sa ne lipseasca de mantuirea vesnica si de bunurile vietii vremelnice.

Roaga pe Domnul Iisus Hristos sa ne daruiasca iertare de pacate, insa cu osebire iertare pentru pacatul neascultarii de maica noastra – Biserica! Daruieste-ne zdrobirea inimii, ca sa pasim cu umilinta catre Sfanta Taina a Pocaintei si sa nu ne fie spre osanda impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos, ci spre sanatate si mantuire!

Citeste si Rugaciuni pentru sanatate. Cele mai puternice 8 rugaciuni pentru sanatatea ta si a familiei tale

Izgoneste de la noi duhul urii si ne daruieste duhul dragostei si pacii spre unirea frateasca a tuturor oamenilor. Uneste-ne pe noi toti cu dragostea pentru Hristos si Bniserica Sa Ortodoxa, ca, pazind vointa Sa cea mantuitoare, sa fim fii adevarati ai lui Dumnezeu!

Calauzeste-ne pe noi in toate zilele vietii noastre, ca sa pazim cu harul Sfantului Duh credinta curata si sa savarsim voia Domnului pana la moarte! Iar in clipa mortii vino sa ne infatisezi sufletele inaintea tronului Dumnezeiescului Judecator si sa-I spui: Iata, eu si pruncii pe care mi i-ai incredintat!, ca prin mijlocirea ta sa fim izbaviti de chinurile cele vesnice si sa mostenim fericirea cea negraita a Imparatiei ceresti a lui Hristos, impreuna cu tine si cu toti sfintii, in vecii vecilor! Amin!