Calendar ortodox 19 octombrie 2022. Mare sărbătoare: Sfântul Ioan de la Rila, grabnic ajutător. Rugăciune făcătoare de minuni pentru căsătorie şi pentru vindecare de boli grave

Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila, ocrotitorul poporului bulgar, este prăznuit anual pe 19 octombrie. Este cunoscut ca fiind unul dintre marii făcători de minuni.

18 oct. 2022, 16:45
Calendar ortodox 19 octombrie 2022. Mare sărbătoare: Sfântul Ioan de la Rila, grabnic ajutător. Rugăciune făcătoare de minuni pentru căsătorie şi pentru vindecare de boli grave

Calendar ortodox 19 octombrie 2022. Multe femei au dat mărturie că au ajuns să se căsătorească datorită rugăciunilor la racla sfântului. De asemenea, Sfântul a tămăduit oameni care sufereau de cele mai cumplite boli.

Sărbători religioase 19 octombrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila

Greco-catolice: Sf. pf. Ioil; Sf. m. Var

Romano-catolice: Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioel, profet; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *

Calendar ortodox 19 octombrie 2022. Cine a fost Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila

Sfântul Ioan de Rila (circa 867-946) este ocrotitorul poporului bulgar. Pe 19 octombrie, este cinstită Mutarea moaştelor sale. Sfântul Ioan de Rila a întemeiat monahismul bulgar şi, totodată, primul aşezământ monahal din Bulgaria, Mănăstirea Rila, scrie crestinortodox.ro.

La sfârşitul Războiului de eliberare, conducerile bisericească şi civilă ale Bulgariei au dăruit Bisericii Ruse mâna dreaptă a Sf. Ioan. Când diavolii îl ispiteau, iar oamenii îl ocărau, Sfântul răbda cu stoicism înnumele dragostei de Hristos. Când preacuviosul Ioan era deja dăruit de Dumnezeu cu marile daruri ale Sfântului Duh, la el au adus odată un bărbat posedat şi l-au rugat să se roage pentru tămăduirea bolnavului.

Preacuviosul a fost de acord, dar cu condiţia ca împreună cu el să se roage şi ceilalţi. Iar atunci când preacuviosul Ioan a ridicat mâinile către Dumnezeu, duhul rău a ieşit din cel posedat.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Fecioara Maria. Se rosteşte de cinci ori pe zi, timp de 10 zile pentru împlinirea dorinţelor

Calendar ortodox 19 octombrie 2022. Minuni săvârşite de Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila

Sfântul Ioan de la Mănăstirea Rila a ajutat o femeie de 40 de ani să se căsătorească. După ce s-a rugat cu credinţă la racla sfântului, femeia a reuşit ca, în scurt timp, să întâlnească bărbatul care avea să-i fie soţ. Doar o lună jumate trecuse de când se rugase la racla sfântului, că femeia a şi făcut nuntă cu alesul.

O altă femeie fusese diagnosticată cu cancer de stomac. Ea s-a rugat cu lacrimi în ochi la racla Sfântului Ioan de la Rila, iar în vremea rugăciunii a simțit cum corpul îi este traversat de un curent. În timp ce săruta mâna Sfântului Ioan, du­pă rugăciune, a simțit că sărută mâna caldă a unui om viu. A ieşit pe deplin vindecată din lăcaşul de cult.

Calendar ortodox 19 octombrie 2022. Rugăciune către Preacuviosul Ioan de Rila

O, preaminunate si Preacuvioase Ioane, mare facatorule de minuni, primeste aceasta rugaciune a noastra si nu-ti intoarce fata ta de la noi, cei care alergam la a ta mijlocire, asa cum nu ti-ai intors fata de la cei care veneau la tine cu necazurile lor in zilele vietuirii tale pe pamant, caci stim multimea de semne ale milostivirii tale pe care o ai aratat credinciosilor ortodocsi, chiar si dupa a ta adormire!

Auzi-ne acum si pe noi, cei care suntem cuprinsi de mari necazuri care ne asupresc in zilele acestea pline de incercari, cand diavolul prin cursele sale viclene cauta sa piarda Sfanta Biserica, sa ne lipseasca de mantuirea vesnica si de bunurile vietii vremelnice.

Citeste si Rugăciune miraculoasă împotriva farmecelor şi duhurilor rele. Ce trebuie să faci exact ca să-ţi recapeţi pacea sufletească şi să scapi definitiv de necazuri

Roaga pe Domnul Iisus Hristos sa ne daruiasca iertare de pacate, insa cu osebire iertare pentru pacatul neascultarii de maica noastra – Biserica! Daruieste-ne zdrobirea inimii, ca sa pasim cu umilinta catre Sfanta Taina a Pocaintei si sa nu ne fie spre osanda impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos, ci spre sanatate si mantuire!

Izgoneste de la noi duhul urii si ne daruieste duhul dragostei si pacii spre unirea frateasca a tuturor oamenilor. Uneste-ne pe noi toti cu dragostea pentru Hristos si Bniserica Sa Ortodoxa, ca, pazind vointa Sa cea mantuitoare, sa fim fii adevarati ai lui Dumnezeu!

Calauzeste-ne pe noi in toate zilele vietii noastre, ca sa pazim cu harul Sfantului Duh credinta curata si sa savarsim voia Domnului pana la moarte! Iar in clipa mortii vino sa ne infatisezi sufletele inaintea tronului Dumnezeiescului Judecator si sa-I spui: Iata, eu si pruncii pe care mi i-ai incredintat!, ca prin mijlocirea ta sa fim izbaviti de chinurile cele vesnice si sa mostenim fericirea cea negraita a Imparatiei ceresti a lui Hristos, împreună cu tine si cu toti sfintii, in vecii vecilor! Amin!