Calendar ortodox 2 martie 2024. Sfântul Nicolae Planas, ocrotitorul celor căsătoriţi. Rugăciune puternică pentru o căsnicie liniştită

În a doua zi a lunii martie, Biserica Ortodoxă îl pomeneşte pe Sfântul Nicolae Planas, considerat ocrotitorul celor căsătoriţi. Rugăciunea Sfântului te ajută să ai parte de o căsnicie liniştită şi readuce pe făgaşul normal lucrurile care nu mai merg în relaţie.

01 mart. 2024, 18:41
Calendar ortodox 2 martie 2024. Sfântul Nicolae Planas, ocrotitorul celor căsătoriţi. Rugăciune puternică pentru o căsnicie liniştită
Sfântul Nicolae Planas; moaştele Sfântului Nicolae Planas. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 2 martie 2024

Ortodoxe: Sfântul Nicolae Planas; Sfântul Teodot

Greco-catolice: Sf. m. Eutropie, Cleonic și Vasilisc

Romano-catolice: Sf. Angela a Crucii, călug.

Calendar ortodox 2 martie 2024. Cine a fost Sfântul Nicolae Planas

Pe 2 martie 2024 se împlinesc 92 de ani de la plecarea în veşnicie a Sfântului Nicolae Planas, ocrotitorul celor căsătoriți. Multe familii au reuşit ca, după rugăciuni stăruitoare către acest sfânt, să-şi redobândească liniştea.

Acest fapt nu înseamnă, însă, că atunci când îi cerem ajutorul vom fi feriți de necazuri, ci, mai degrabă, că vom avea puterea de a înfrunta necazul atunci când acesta apare, scrie crestinortodox.ro.

Citeste si Părintele Pimen: „Dumnezeu ne vrea smeriți. Uneori îngăduie să cădem în anumite păcate, doar să ne smerim. Preferă un păcătos smerit decât un drept mândru”. Care este cea mai puternică rugăciune şi cum arată Raiul

Calendar ortodox 2 martie 2024. Rugăciune pentru căsnicie liniştită

Săltaţi acum popoare bătând din palme cu tărie şi primiţi pe Sfântul cel vestit între Sfinţi, pe Nicolae Naxiotul, pe primitorul cel călduros al tuturor celor ce i se roagă şi pârga cea dumnezeiască a tuturor preoţilor; pe cel care în vremurile din urmă a bineplăcut lui Dumnezeu.

Nu vom tăcea, Născătoare de Dumnezeu, pururea a spune puterile tale noi, nevrednicii. Că de nu ai fi stătut tu înainte rugându-te, cine ne-ar fi izbăvit pe noi dintru atâtea nevoi? Sau cine ne-ar fi păzit pe noi până acum slobozi? Nu ne vom depărta de la tine, Stăpână, că tu izbăveşti pe robii tăi pururea din toate nevoile. Miluieşte-mă, Dumnezeule. Amin.

Citeste si Rugăciunea puternică pe care profesorul Constantin Dulcan o rostește de șapte ori: „Este o altă energie, nu o simplă poveste”