Calendar ortodox 2 octombrie 2023. Sfântul Ciprian înlătură farmecele și vrăjile. Rugăciune pentru îndepărtarea lucrărilor diavoleşti

În a doua zi a lunii octombrie, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ciprian, sfântul care înlătură farmecele şi vrăjile şi te scapă de orice necaz. În această zi, este bine să spui rugăciunea făcătoare de minuni pentru îndepărtarea lucrărilor diavoleşti şi recăpătarea liniştii.

01 oct. 2023, 14:18
Calendar ortodox 2 octombrie 2023. Sfântul Ciprian înlătură farmecele și vrăjile. Rugăciune pentru îndepărtarea lucrărilor diavoleşti

Sărbători religioase 2 octombrie 2023

Ortodoxe: Sfântul Ciprian

Greco-catolice: Sf. ep. Ciprian; Sf. m. Iustina fecioara

Romano-catolice: Ss. Îngeri Păzitori

Calendar ortodox 2 octombrie 2023. Cine a fost Sfântul Ciprian, cel care înlătură farmecele şi vrăjile

Sfântul Ciprian a trăit în timpul împăratului Dioclețian (284-305). La început, Sfântul Ciprian a fost vrăjitor, filosof și slujitor al zeilor păgâni, potrivit crestinortodox.ro.

Un tânăr păgân se îndrăgosteşte de o tânără și, fiind respins de aceasta, tânărul apelează la Ciprian, care să-i facă vrăji și  să o determine pe fată să se îndrăgostească de el. Ciprian a trimis succesiv la această fecioară diavoli care să aprindă în ea poftă trupească, dar vrăjile lui au rămas fără efect, căci ea le alunga cu rugăciune, post și semnul sfintei cruci.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune! Îl aduci pe Dumnezeu în viața ta și ai parte numai de fericire

Eșecurile l-au făcut să înțeleagă Ciprian că se află în înșelare și a decis să primească botezul. El a fost hirotonit preot, iar mai târziu episcop în Cartagina. A murit ca martir pe 2 octombrie 304.

Mâna dreaptă a Sf Ciprian se află Biserica Sfântul Ciprian – Zlatari. Sfântul Ciprian este cinstit ca cel care înlătură farmecele și vrăjile.

Calendar ortodox 2 octombrie 2023. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Ciprian

Stăpâne Doamne lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție. Tu Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pantecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești.

Și dezleagă pe robul Tău (numele) împreună cu toate ale casei lui de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri toată lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările sataniceşti și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume.

Citeste si Dieta reputatului neurochirurg Leon Dănăilă. Câţi paşi face pe zi, de ce spune trei rugăciune către Dumnezeu şi ce alimente consumă

Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul slujitorul Tău și dezleagă pe robul Tău (numele) de toate legăturile satanei și dacă este legat în cer, sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare, sau cu fier, sau cu piatră, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor sau cu al peștilor, sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte, sau din orice alt loc, sau dacă a venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți), sau prin pământul morților, sau dacă a venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în ceasul acesta, Doamrie, cu puterea Ta cea mare.

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfărâmă și distruge, acum, lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele) păzește-l cu toți ai casei lui de toate uneltirile diavolești.

Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele).

Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînţelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșalele, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin.


Calendar 2024
Calendar 2024