CALENDAR ORTODOX 2016: Zămislirea Sf. Proroc Ioan Botezătorul

CALENDAR ORTODOX 2016: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai imporante sărbători religioase.

23 sept. 2016, 03:06
CALENDAR ORTODOX 2016: Zămislirea Sf. Proroc Ioan Botezătorul

Ortodoxe 
Zămislirea Sf. Proroc Ioan Botezătorul; Sf. Cuv. Xantipa și Polixenia

Greco-catolice 
Conceperea Sf. Ioan Botezătorul; Sf. Padre Pio

Romano-catolice 
Ss. Pius din Pietrelcina, pr.; Zaharia și Elisabeta

Zămislirea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul este pomenită în calendarul creștin ortodox în 23 septembrie.

Tatăl Sfântului Proroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul, preotul Zaharia, a primit vestea zămislirii fiului său de la Sfântul Arhanghel Gavriil, în timp ce se afla la templu și slujea (Luca 1, 13-15).

Văzându-l pe Arhanghelul Gavriil, Zaharia a fost cuprins de teamă, dar Arhanghelul i-a spus că rugăciunea i-a fost ascultată și Elisabeta, femeia sa, îi va naște un fiu pe care îl va numi Ioan. Tot Arhanghelul Gavriil i-a prorocit că Ioan va fi mare înaintea Domnului, întrecându-i pe toții sfinții cu mărimea darului lui Dumnezeu. „Că nu se va scula între cei născuți din femei altul mai mare decât Ioan Botezătorul” — Viețile Sfinților.

Zaharia, pentru că și el, și Elisabeta erau foarte înaintați în vârstă, s-a îndoit de aceste cuvinte. Atunci, Arhanghelul Gavriil l-a certat pentru necredință, spunându-i că va rămâne mut până la nașterea pruncului (Luca 1, 18-20).

Zămislirea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul s-a petrecut cu șase luni înainte de Buna Vestire a Arhanghelului Gavriil către Fecioara Maria.


loading...