CALENDAR ORTODOX 2017: Ce trebuie să facă toţi creştinii sâmbătă

CALENDAR ORTODOX 2017: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an. Sâmbătă, creştinii trebuie să meargă la biserică şi să facă pomeni pentru cei nevoiaşi.

01 sept. 2017, 12:57
CALENDAR ORTODOX 2017: Ce trebuie să facă toţi creştinii sâmbătă

Ortodoxe 
Sf. Mc. Mamant; Sf. Ier. Ioan Postitorul, patriarhul Constantinopolului

Greco-catolice 
Sf. m. Mamant; Sf. patr. Ioan Postitorul al Constantinopolului

Romano-catolice 
Fer. Ingrid, călug.

Sfântul Mucenic Mamant este pomenit în calendarul creștin ortodox la 2 septembrie. 
Sfântul Mamant s-a născut într-o familie de creștini, de rang nobiliar. Părinții săi, în timpul împăratului Aurelian (270-275), au fost denunțați că nu se închină zeilor și au fost închiși în vremea în care Rufina, mama Sfântului Mucenic, era însărcinată. Au murit amândoi părinții în temniță, mama sa după ce a născut. 
Copilul a fost luat spre creștere de o femeie pe nume Amia, fiind crescut cu multă grijă. La vârsta de cincisprezece ani, după moartea mamei sale adoptive, a fost denunțat că nu participă la cultul păgân, fiind prins și arestat. 
A sfârșit mucenicește, lovit cu o oiște de către unul din cei care se înverșunaseră împotriva Sfântului Mamant pentru faptul că acesta nu vroia să jertfească zeilor.

CALENDAR ORTODOX SEPTEMBRIE: Superstiţii şi obiceiuri în luna lui Răpciune. Ce se întâmplă dacă înfloresc scaieţii sau cade ghinda