CALENDAR ORTODOX 2017: Sărbătoare importantă, ce trebuie să facă toţi creştinii pentru a fi feriţi de boli

CALENDAR ORTODOX 2017: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an.

30 aug. 2017, 17:24
CALENDAR ORTODOX 2017: Sărbătoare importantă, ce trebuie să facă toţi creştinii pentru a fi feriţi de boli

Ortodoxe 
Așezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului; Sf. Mc. Andrei, Iraclie, Faust și Mina

Greco-catolice 
Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului

Romano-catolice 
Ss. Raimund Nonnatus, călug.; Nicodim; Iosif din Arimateea

Așezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului este sărbătorită în Biserica Ortodoxă în 31 august.

În Constantinopol, într-o biserică închinată Maicii Domnului, se afla un veșmânt și Brâul Născătoarei de Dumnezeu, așezate într-o raclă de aur, aduse de la Ierusalim în timpul împăratului roman Arcadie (377-408).

La rugămintea împăratului Leon (886-911), patriarhul Constantinopolului a luat brâul Maicii Domnului, și, înconjurat de un sobor de preoți, a mers la curtea împărătească unde s-au rugat pentru tămăduirea împărătesei, care suferea de o boală incurabilă. Împărăteasa a avut o înștiințare, prin vedenie dumnezeiască, că se va vindeca dacă se va atinge de Brâul Maicii Domnului.

Aceasta s-a închinat și atingându-se de Brâul adus s-a vindecat. În urma minunii au așezat Brâul Maicii Domnului înapoi în raclă și a fost rânduită sărbătoarea acestei minuni spre lauda Maicii Domnului.

fântul Brâu are harul special de a tămădui lipsa de rod a pântecelor femeilor căsătorite, precum şi bolile de cancer, printr-o panglică oferită de mănăstirea Vatoped credincioşilor şi cu care femeile sterpe şi cei bolnavi ajung să se încingă. Această panglică este binecuvântată şi aşezată timp de 40 de zile pe Sfântul Brâu.

Bolnavul trebuie să se încingă cu brâuleţul pentru o perioadă de timp, trăind în pocăinţă, spovedindu-se, rugându-se şi împărtășindu-se cu Sfintele Taine. În acest fel trebuie să vieţuiască şi soţii care doresc prunci, ţinând însă pe deasupra post şi înfrânare trupească pe perioada purtării brâuleţului.

Trăirea duhovnicească sinceră, cu o pocăinţă continuă şi împărtăşirea cu Tainele Bisericii trebuie să continue până la sfârşitul vieţii, de vreme ce este unicul mijloc de comuniune şi de unirea a noastră cu Dumnezeu, atât în veacul acesta, cât şi în cel ce va să vie.

În toamna anului 2011, Sfântul Brâu al Maicii Domnului de la mănăstirea Vatoped a fost dus în Rusia în mai multe oraşe: mai întâi în Sankt Petersburg, apoi în Ekaterinburg, Norilsk, Vladivostok, Krasnoyarsk, Tyumen, Nizny Novgorod, Diveyevo, Saransk, Samara, Volgograd, Rostov-pe-Don, Stavropol, Kaliningrad, iar la final Moscova.

La 10 luni după ce Brâul Maicii Domnului a fost adus în Rusia, în mai multe regiuni unde Brâul a fost pus spre închinare s-a observat o adevărată creştere a natalităţii: maternităţile sunt arhipline, iar pe culoarele centrelor de consultare a femeilor întâlneşti un număr impresionant de viitoare mame. Presa regională prezintă în acelaşi timp diferite istorii cu final fericit şi asemănătoare între ele: familiile fără copii, după ce s-au atins de Brâu, au zămislit copiii mult-aşteptaţi.