CALENDAR ORTODOX 2018: Sfânta care protejează familia. Ce trebuie să facă fiecare creştin pentru bunăstarea casei

CALENDAR ORTODOX 2018: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an. Pe 24 ianuarie, o mare sfântă este sărbătorită.

23 ian. 2018, 15:25
CALENDAR ORTODOX 2018: Sfânta care protejează familia. Ce trebuie să facă fiecare creştin pentru bunăstarea casei

Sfânta Xenia este mult mai puțin cunoscută decât alți sfinți ai religiei ortodoxe. Fericita Sfânta Xenia, din Rusia, joacă, totuși, un rol important în viața oricărui credincios. Căci, în ciuda greutăților, ea și-a dedicat viața întru Hristos.

În fiecare an, Biserica Ortodoxă o prăznuiește, la 24 ianuarie, pe Sfânta Xenia cea nebună întru Hristos. Ea este considerată a fi grabnic ajutătoare, sprijină familiile creştine aflate în impas, le aduce fetelor soţi buni, putând chiar să le împiedice nunțile, dacă bărbații nu sunt potriviți. În aceeași zi, este pomenită de către greco-catolici și Cuvioasa Xenia de la Roma, care și-a petrecut viața în smerenie, umilință și vărsare de lacrimi.

Ce se sărbătoreşte pe 24 ianuarie: 

Ortodoxe
Sf. Cuv. Xenia; Sf. Ier. Filon, episcopul Carpasiei (Tedeum)

Greco-catolice
Sf. cuv. Xenia; Sf. ep. Francisc de Sales 

Romano-catolice
Sf. Francisc de Sales, ep. înv. 

Sfânta Cuvioasă Xenia este pomenită de Biserica Ortodoxă în 24 ianuarie.

S-a născut la Roma, în secolul al V-lea, într-o familie nobilă, tatăl său era senator. A fost crescută în spirit evanghelic, astfel că logodită fiind, a ales să părăsească locuinţa părintească şi să-şi închine viaţa lui Hristos. Împreună cu două slujnice s-a urcat pe o corabie cu care a ajuns în cetatea Milasa. 

Cuvioasa Xenia (străina – în limba greacă), odată ajunsă într-un loc necunoscut, a construit cu banii pe care îi luase cu ea o bisericuţă şi câteva chilii, întemeind o mănăstire. În această mănăstire a trăit până la sfârşitul vieţii, făcându-se exemplu de vieţuire creştină (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”). 

Rugăciunea Sfintei Xenia, de mare ajutor în găsirea unui loc de muncă!

Aveți probleme la locul de muncă? Doriți să vă mai găsiți încă ceva de lucru, dar orice efort depus pare că e în zadar? Nu vă faceți probleme, pentru că Sfânta Xenia face adevărate minuni. Citiți cu tot sufletul rugăciunea acesteia și veți constata singuri ce se va întâmpla în viața dumneavoastră. 

Ferește de toate relele!

„Iubind sărăcia lui Hristos, acum te îndulcești de ospățul cel veșnic. Cu nebunia cea părută ai rușinat nebunia acestei lumi. Prin smerenia Crucii ai primit puterea lui Dumnezeu. Pentru aceasta, dobândind darul ajutorării prin minuni, Fericită Xenia, roagă-L pe Dumnezeu să ne izbăvească de tot răul. Marindu-te, pe tine, Sfântă Xenia, cinstim pomenirea ta, ca tu să te rogi pentru noi, păcătoșii.