CALENDAR ORTODOX 2019. Sărbătoare IMPORTANTĂ, păcat mare pentru cine nu-i respectă pe ocrotitorii casei

Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019 10:31 // Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019 10:31 // Sursa: romaniatv.net

Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil este sărbătoare mare, pe 13 iulie, în calendarul ortodox. Sfântul Gavriil mai este sărbătorit și odată cu Soborul Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil, Rafail și a tuturor puterilor celor cerești, pe 8 noiembrie. Arhanghelul Gabriel e pomenit și după Buna Vestire, dar și pe 11 iunie, cu ocazia pomenirii icoanei athonite Axion estin.

Ortodoxe
Soborul Sf. Arhanghel Gavriil; Sf. Cuv. Ştefan Savaitul; Sf. Mc. Maria din Persia; Sf. Cuv. Sara

Greco-catolice
Sf. Arh. Gavril; Sf. cuv. Ştefan Savaitul

Romano-catolice
Ss. Henric, împ.; Eugen, ep.

CALENDAR ORTODOX 2019. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil sărbătorit pe 13 iulie este o sărbătoare care a luat naștere în secolul al IX-lea. Atunci a avut loc sfințirea unei biserici cu hramul Arhanghelului Gabriel, în Constantinopol. Sfântul Gavriil e aducător de vești bune, ușurează exprimarea și comunicarea, aduce pace și înțelegere, ne ajută să uităm și să iertăm. Împreună au grijă de binele familiilor creștine și îi ajută pe cei ce nu pot avea copii. Cine ține cum se cuvine această sărbătoare va avea parte de o moarte ușoară. Oamenii săraci, cu mulţi copii, i se roagă pentru sprijin, la vreme de necaz.

ZILE LIBERE 2019. Veşti PROASTE pentru români, când este programată următoarea minivacanţă. Avem şi liberele din 2020

Mihail și Gavriil sunt considerați căpeteniile cetelor de îngeri. Cu toții am auzit de prezența lor și chiar avem încrederea că există câte unul pentru fiecare. Potrivit Bibliei, există numai patru nume îngerești cunoscute: Mihail, Gavriil, Rafael și Uriil. Ei sunt înaripați și poartă săbii drept simbol al biruinței binelui în fața răului. Ei călăuzesc sufletele în drumul spre rai. Mijlocesc rugile credincioșilor în fața lui Dumnezeu.

Spre deosebire de sfinții obișnuiți, arhanghelii și îngerii nu au viață pământească. Și nu e biserică în care să nu fie reprezentate în icoane, pe ușile altarelor, chipurile celor doi, Mihail pe ușa dinspre nord, iar Gavriil pe cea dinspre sud. În trecut, Arhanghelii erau considerați păzitori ai oamenilor, de la naștere până la moarte, care se roagă pentru sănătatea lor și asistă până și la Judecata de Apoi. Ei sunt patroni ai casei, ard păcatele patimilor lumești și purifică, prin post. Ciobanii îi consideră ocrotitori ai oilor.

Reprezentat în iconografia Bisericii Ortodoxe ca având în mâini floarea de crin, Sfântul Arhanghel Gavriil este sărbătorit şi la 8 noiembrie, împreună cu Sfântul Arhanghel Mihail. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H