Calendar ortodox 21 aprilie 2021. Sfântul Mucenic Ianuarie, marele făcător de minuni care a readus morţii la viaţă. Rugăciune puternică pentru vindecare grabnică

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Ianuarie, marele făcător de minuni, care a readus morţii la viaţă. Este grabnic ajutător, iar rugăciunea pe care o înalţi astăzi cu credinţă către acest sfânt îţi va aduce vindecare grabnică.

20 apr. 2021, 15:48
Calendar ortodox 21 aprilie 2021. Sfântul Mucenic Ianuarie, marele făcător de minuni care a readus morţii la viaţă. Rugăciune puternică pentru vindecare grabnică
Sfântul Mucenic Ianuarie. Sursa FOTO: playtech.ro

Sărbători religioase 21 aprilie 2021

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Ianuarie

Greco-catolice: Sf. ep. m. Ianuarie și cei împreună cu el; Sf. pr. m. Teodor din Perga Pamfiliei

Romano-catolice: Sf. Anselm, ep. înv.

Calendar ortodox 21 aprilie 2021. Cine a fost Sfântul Ianuarie, sfântul care învie morţii

Sfântul Ianuarie, Episcopul orașului Benevento din Italia, a primit mucenicia la anul 305, în timpul persecuțiilor împăratului Maximian, scrie crestinortodox.ro. Sfântul Mucenic Ianuarie a fost supus la numeroase chinuri suferind torturi de neimaginat, dar pe care el le-a îndurat cu stoicism, întărit fiind de harul Duhului Sfânt.

Dumnezeu a lucrat minuni prin Sfântul Ianuarie, atât în timpul vieții acestuia cât și după moartea sa. Fiind aruncat în foc, Sfântul Ianuarie a stat în mijocul lui fără să ardă, înălțând cântări lui Dumnezeu. Văzând minunea, persecutorii au început să-i sfâșie carnea cu unghii de fier. După aceste suplicii, Sfântul Ianurie a fost trimis la Pozzuoli, în apropiere de Napoli, unde a fost întemniţat. În ziua urmatoare, acesta a fost aruncat la animalele sălbatice, dar acestea nu l-au vătămat. Într-un sfârșit, i s-a tăiat capul.

Citeste si Paşte 2021. Florin Cîţu cere slujbă de Înviere cu distanțare, în curtea bisericilor

Trupul Sfântului Mucenic Ianuarie a fost luat de creştini şi dus în Napoli, unde a fost îngropat în biserică. Au fost consemnate numeroase minuni petrecute la mormântul Sfântului Ianuarie. Dintre acestea amintim minunea care s-a făcut unei văduve, al cărei  fiu a înviat, după ce ea a luat icoana Sfântului Ianuarie și apoi a așezat-o pe trupul fiului ei mort.

Calendar ortodox 21 aprilie 2021. Rugăciune către Sfântul Ianuarie pentru vindecare grabnică

Dumnezeul părinţilor noştri Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci, pentru rugăciunile lui, în pace îndreptează viaţa noastră, ferește-ne de rele și necazuri și dă-ne sănătatea mult dorită.

Fiind înflorit cu Lumina Sfântului Duh, dănţuind în mijlocul cuptorului, te-ai asemă­nat cuvioşilor tineri cei de mai înainte, preafericite.

Mulţimea călcătorilor de lege, văzându-te că faci minuni cu cuvinte, cunoscătorule de cele sfinte, aleargă către Făcătorul, cu tot sufletul, luminându-se minunat te-a preamărit pe tine.

Citeste si Vopseaua de ouă pentru Paşte, pericol pentru sănătatea oamenilor. Are mai multe chimicale decât în anii trecuţi. STUDIU ANPC

Arătatu-te-ai, ierarhe şi mai înaintea sfârşitului şi după Dumnezeiescul tău sfârşit făcător de mulţime de minuni, căci din pruncie ai luat darul Sfântului Duh.

Cu vopselele sângiurilor tale vopsind haina preoţiei, ai ară­tat-o vădit mai luminoasă, slujitorule al lui Hristos. Drept aceea te-ai suit la veşnicile Locaşuri, izvorând noianuri de tămăduiri celor ce te cinstesc pe tine şi rugându-te totdeauna lui Dumnezeu, să dea tuturor iertare păcatelor, ferirea de boală și necazuri. Amin!