Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Cine își serbează onomastica în această zi. Rugăciune puternică pentru binele familiei creştine

În această zi, este prăznuită Sfânta Muceniţă Iuliana, ocrotitoarea mamelor care nasc, a mamelor tinere şi a familiei creştine. Numele ei este invocat la nașteri, pe timp de boală, dar şi atunci când familia creştină se confruntă cu neînţelegeri sau cu alte probleme.

20 dec. 2021, 15:04
Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Cine își serbează onomastica în această zi. Rugăciune puternică pentru binele familiei creştine

Sărbători religioase 21 decembrie 2021

Ortodoxe: Sfânta Muceniţă Iuliana

Greco-catolice: Sf. m. Iuliana din Nicomidia

Romano-catolice: Ss. Petru Canisiu, pr. înv. *; Mihea, profet

Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Cine este Sfânta Muceniţă Iuliana

Sfânta Iuliana a trăit la sfârșitul secolului al III-lea, începutul secolului al IV-lea, potrivit crestinortodox.ro. Era fiica unor păgâni bogaţi, care au logodit-o cu senatorul Eleusie, la rândul lui păgân. Fiind creştină, Iuliana a refuzat să se căsătorească cu Eleusie.

Din această cauză, tatăl ei o va da pe mâna lui Eleusie, spre a fi judecată și pedepsită. Pentru că a refuzat să se închine idolilor, Iuliana a fost spânzurată de păr, i s-au ars părți ale trupului cu fiare înroșite și a fost aruncată într-un cuptor încins, din care a ieșit nevătămată. Văzând cele întâmplate, sute de păgâni au început să creadă în Hristos. Din porunca lui Eleusie, toți aceştia au fost uciși, împreună cu Iuliana, care avea doar 18 ani.

Citeste si Mitropolitul Clujului, mesaj pentru românii plecaţi în străinătate: „De Crăciun ne gândim cu drag la ei şi aşteptăm momentul în care cauzele ce i-au determinat să plece să se rezolve”

Într-o noapte, pe când sfânta stătea la rugăciune, i s-a arătat diavolul în chip de înger de lumină și i-a spus la ce chinuri avea să fie supusă. Diavolul a învăţat-o să aducă jertfe idolilor ca să scape cu viață. Iuliana a înţeles, însă, că este ceva necurat cu acel „înger”, astfel încât a început să se roage fierbinte către Dumnezeu să-i descopere cine era acela care i se arătase. Prin puterea Domnului, diavolul a mărturisit singur cine este, iar sfânta cu putere minunată l-a legat și l-a pedepsit până în dimineața în care a fost din nou scoasă la chinuri.

Sfânta Iuliana este considerată ocrotitoarea mamelor care nasc, iar numele ei este invocat la nașteri și în timpul diverselor boli. În icoane este zugrăvită și în chipul unei persoane care reușește să prindă în lanțuri un diavol înaripat, dar și cum suportă diverse torturi luptându-se cu diavolii.

Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Rugăciune către Sfânnta Muceniţă Iuliana

Luminată fiind de harul dumnezeiesc, și după moarte ne descoperi strălucirea vieții tale; mir tămăduitor cu bun miros izvorăști pentru bolnavii care se apropie cu credință de racla cu sfintele tale moaște.

O, cinstită maică Iuliana, roagă-L pe Hristos Dumnezeul nostru să mântuiască sufletele noastre.

Pe Sfânta Iuliana cea milostivă, care prin faptele ei a fost icoană vie a lui Hristos și a mărturisit că familia este o cale de sfințenie biruind cu iscusință cursele vrăjmașului și ispitele trupești, să o lăudăm, iubitorilor de Dumnezeu, zicând:

Bucură-te, Sfântă Iuliana, cunună a familiilor creștine!

Cu frumuseţile fecioriei împodobindu-te, fecioară şi cu cununa muceniciei acum încununându-te, Sfântă Muceniţă Iuliana, dăruieşti tămăduiri celor ce sunt în nevoi şi boli şi izbăvire celor ce se apropie de racla ta, din care Hristos, izvorăşte Dumnezeiesc dar şi viaţa cea veşnică. Amin.

Citeste si Miracol de Crăciun sau blasfemia supremă? Un bărbat susține că Iisus răstignit i-a apărut într-o mandarină FOTO