Calendar ortodox 23 octombrie 2022. Sfântul Iacob, ruda Domnului. Rugăciune puternică, de folos celor care au apucat-o pe căi greşite

Anual, pe 23 octombrie, este prăznuit Sfântul Iacob, ruda Domnului. Astăzi este bine să spui o rugăciune puternică pentru întoarcerea la cele sfinte a celor care au apucat-o pe calea pierzaniei.

23 oct. 2022, 00:02
Calendar ortodox 23 octombrie 2022. Sfântul Iacob, ruda Domnului. Rugăciune puternică, de folos celor care au apucat-o pe căi greşite

Sărbători religioase 23 octombrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Iacob, ruda Domnului

Greco-catolice: Sf. ap. Iacob, rudenia Domnului

Romano-catolice: Sf. Ioan din Capistrano, pr. *

Calendar ortodox 23 octombrie 2022. Cine a fost Sfântul Iacob, ruda Domnului

Sfântul Iacob este considerat fratele Domnului pentru că a fost fiul Dreptului Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, potrivit crestinortodox.ro. Însă este mai degrabă văr al lui Hristos, şi nu frate, pentru că Mântuitorul S-a născut pe cale necunoscută de om, deci nu a fost rodul legăturii dintre Iosif și Fecioara Maria.

Mama lui Iacob, Salomeea, era rudă Maicii Domnului, iar Iosif ajunge să fie logodnicul Mariei la bătrânețe, după moartea soției sale, Salomeea.

Sfântul Iacob a călătorit în Egipt împreună cu tatăl său Iosif, cu Fecioara Maria și Pruncul, în vremea în care Irod căuta să-L omoare pe Hristos. A fost primul episcop al Ierusalimului. A alcătuit prima slujba a Sfintei Liturghii, varianta care a fost prelucrată de Sfinții Vasile cel Mare și Sfântul Ioan Gură de Aur.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

A convertit mulți iudei și elini la credința creștină. Când Anania a ajuns Mare Arhiereu, a hotărât să-l ucidă. Bătrânii iudeilor i-au spus lui Iacob să urce pe aripa Templului și să grăiască de acolo împotriva lui Hristos. Iacob a urcat, însă a mărturisit în fața celor prezenți că Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Drept pedeapsă că a cutezat să-i aducă slavă lui Hristos, a fost aruncat de pe zidurile templului din Ierusalim și ucis cu pietre.

Calendar ortodox 23 octombrie 2022. Rugăciune către Sfântul Iacob, ruda Domnului

Sfinte Apostole Iacob, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Drept te-ai arătat în neamul tău și iubitor de dreptate, iar acum fă-ne nouă dreptate cu rugăciunile tale dinspre neputințele trupului care ne chinuiesc.

Sfinte Apostole Iacob, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cea dintâi Sfântă Liturghie de tine a fost alcătuită, spre bucuria credincioșilor și slava Celui Ce S-a jertfit ca un mielușel pentru viața lumii.

Cu ale tale sfinte rugăciuni alungă pe vrăjmașii care ne necăjesc și către limanul păcii lui Hristos ne călăuzește.

Ca pe un Prunc ai ținut în brațe pe Fiul Cel mai înainte de veci al Tatălui, Căruia Te și rogi să ne întoarcă pe noi la nevinovăția pruncilor.

Sub acoperământul arhiereștilor tale rugăciuni ne primește, Sfinte, ca unul ce ai moștenit Împărăția luminii, fiind acoperit de mâna Domnului.

Cu ale tale rugăciuni scoate-mă pe mine de pe căile pierzării și mă înfățișează înaintea judecății lui Hristos neosândit.

Căutând cu ochiul Tău cel neadormit , milostiveşte-Te spre mine, cel cuprins de dormitarea trândăviei, şi care slujesc somnului desfătărilor în patul patimilor; Cel Ce ţi-ai plecat capul pe Cruce şi Te-ai trezit de bunăvoie, micşorând Hristoase, noaptea păcatului, Cel Ce eşti lumina dreptăţii

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Fecioara Maria. Se rosteşte de cinci ori pe zi, timp de 10 zile pentru împlinirea dorinţelor

Rugăciunea mea voi vărsa către Domnul şi Lui voi spune mâhnirile mele; că sufletul meu s-a umplut de răutăţi şi viaţa mea s-a apropiat de iad. Dar ca Iona mă rog: Dumnezeule, din stricăciune scoate-mă.

Sfinte Apostole Iacob, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pentru noi, cei ce cu nevrednicie stăm în casa Domnului, roagă-te să fim povățuiți la limanul adevărului Evangheliei lui Hristos.

Deschide-mi mie poarta iertării dumnezeiești cu cheia rugăciunii tale Sfinte, căci decât toți oamenii am greșit mai mult și nu aflu întru mine ridicare din robia păcatului. AMIN!