Calendar ortodox 23 septembrie 2021. Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul. Rugăciunea care îi protejează pe copii și îi aduce pe calea lui Dumnezeu

În această zi, prăznuim Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul, ziua în care Zaharia a aflat de la Arhanghelul Gavriil că soţia lui, înaintată în vârstă, urmează să îi dăruiască un copil. Rosteşte, azi, rugăciunea care îi protejează pe copii și îi aduce pe calea lui Dumnezeu pe cei rătăciţi.

22 sept. 2021, 17:15
Calendar ortodox 23 septembrie 2021. Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul. Rugăciunea care îi protejează pe copii și îi aduce pe calea lui Dumnezeu

Sărbători religioase 23 septembrie 2021

Ortodoxe: Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul

Greco-catolice: Conceperea Sf. pf. Ioan Botezătorul; [Sf. Padre Pio].

Romano-catolice: Ss. Pius din Pietrelcina, pr. **; Zaharia şi Elisabeta

Calendar ortodox 23 septembrie 2021. Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul

Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit lui Zaharia, în timp ce slujea la templu, că soția sa Elisabeta, înaintată în vârstă, va naște un fiu care se va numi Ioan, scrie crestinortodox.ro. Nașterea lui Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus. Zaharia, fiind înaintat în vârstă, nu a dat crezare cuvintelor Arhanghelului Gavriil. Din acest motiv a rămas mut până la punerea numelui fiului sau.

Sfântul Nicolae Velimirovici spune: „Dacă dorim să știm cum se pot naște copii din părinți sterpi și vârstnici, să nu mergem să-i întrebăm pe oameni, căci nu vor avea ce să ne spună. Faptele despre care se întreabă sunt mai presus de știință naturală. Mai curând să mergem să privim la puterea lui Dumnezeu care le-a făcut pe toate din nimic, care nu a avut nevoie de părinți tineri sau vârstnici ca să-l facă pe Adam. Decât să fim curioși, mai bine să dăm slavă lui Dumnezeu care ne-a descoperit puterea Ss nouă păcătoșilor„.

Calendar ortodox 23 septembrie 2021. Rugăciune pentru femeile care nu pot rămâne însărcinate

Rugăciunile rostite astăzi către Sfântul Ioan Botezătorul sau către Zaharia şi Elisabeta, Părinții Săi, îi vor proteja pe copii și vor avea grijă să-i aducă pe calea lui Dumnezeu.

Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu. Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica.

Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin