Calendar ortodox 24 ianuarie 2021. Sfânta Cuvioasă Xenia. Rugăciune puternică pentru bună înţelegere în căsnicie

În această zi, este prăznuită Sfânta Cuvioasă Xenia, cea care de tânără a renunţat la viaţa lumească pentru a se nevoi şi a trăi în iubirea de Hristos. Azi este bine să rosteşti o rugăciune către această sfântă pentru a-ţi merge bine în căsnicie, pentru a fi ferit de nevoi şi necazuri şi pentru sănătate.

23 ian. 2021, 17:25
Calendar ortodox 24 ianuarie 2021. Sfânta Cuvioasă Xenia. Rugăciune puternică pentru bună înţelegere în căsnicie
Sfânta Cuvioasă Xenia. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 24 ianuarie 2021

Ortodoxe: Sfânta Cuvioasă Xenia

Greco-catolice: DUMINICA 31 dR (a Vindecării orbului din Ierihon). Sf. cuv. Xenia; [Sf. ep. Francisc de Sales]

Romano-catolice: † DUMINICA a 3-a de peste an; Sf. Francisc de Sales, ep. înv. Iona

Calendar ortodox 24 ianuarie 2021. Cine a fost Sfânta Xenia

Sfânta Xenia, pe numele ei adevărat Eusebia, era originară din Roma, potrivit crestinortodox.ro. În momentul în care părinții au hotărât să o mărite, ea decide să fugă în Insula Cos, pentru a fi mireasa Domnului, şi nu a unui pământean. Renunţă la numele Eusebia și își ia numele de Xenia, care înseamnă „străină”, vrând să arate prin acest gest că se înstrăinează de lumea aceasta.

În urma rugăciunilor, îl întâlnește pe ieromonahul Pavel, iar la îndemnul acestuia se stabilește în cetatea Milassa și îmbracă haina monahală. Aici va ridica o biserică închinată Sfântului Mucenic Ștefan. Va fi locul în care se va nevoi împreună cu alte fecioare.

Sfânta Xenia era într-o continuă priveghere, înfrânare și smerenie. Purta niște haine vechi, dar consideră că trupul său este nevrednic și de acestea. Toată viața ei era bazată pe umilință și vărsare de lacrimi. Diavolii se temeau de înfrânarea ei și nu îndrăzneau să se apropie de ea. Mânca uneori a doua zi, alteori în a treia zi, iar de multe ori și toată săptămâna petrecea fără hrană. Iar când era să primească hrană, nu mânca verdețuri, linte, poame de grădină, ci numai puțină pâine, udată cu lacrimile sale. Lua din cădelniță cenușă și presăra pâinea.

În momentul în care cuvioasa Xenia a trecut la cele veșnice, pe cer s-a arătat, deasupra mănăstirii, o cununa de stele foarte luminoasă având în mijlocul ei o cruce. Prin acest semn, Dumnezeu le-a arătat tuturor sfințenia cuvioasei Xenia.

Calendar ortodox 24 ianuarie 2021. Rugăciune către Sfânta Xenia

Sfântă Xenia, roagă-te pentru noi! Cere pentru cei ce aleargă la tine mântuire veşnică, îmbelşugată binecuvântare pentru faptele şi începuturile cele bune. Cere izbăvire din toate nevoile şi necazurile.

Mijloceşte cu rugăciunile tale înaintea Atotînduratului nostru Mântuitor, pentru noi netrebnicii şi păcătoşii. Ajută, Sfântă şi fericită maică Xenia, să fie luminaţi pruncii cu lumina Sfântului Botez. Și să fie pecetluiţi cu pecetea darului Sfântului Duh.

Dăruieşte-le lor reuşită la învăţătură. Tămăduieşte pe cei neputincioşi. Trimite dragoste şi bună-înţelegere celor căsătoriţi. Învredniceşte pe monahi de nevoinţa cea bună şi apără-i de defăimări. Întăreşte-i pe păstori întru tăria Duhului Sfânt.

Păzeşte poporul şi ţara aceasta în pace şi fără de tulburare. Roagă-te pentru cei lipsiţi în ceasul morţii de împărtăşirea cu Sfintele lui Hristos Taine.

Căci tu eşti nădejdea noastră, grabnica noastră ascultătoare, pentru care îţi aducem mulţumire şi slăvim pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin!


loading...