Calendar ortodox 26 ianuarie 2022. Sfântul Cuvios Xenofont, împreună cu soţia Maria şi cu copiii Arcadie şi Ioan. Rugăciune puternică pentru bună înţelegere în familie

În această zi, sunt prăznuiţi Sfântul Cuvios Xenofont, împreună cu soţia Maria şi cu copiii Arcadie şi Ioan. Datorită bunei vieţuiri, Xenofont și Maria au fost înzestraţi cu darul de a face minuni. Orice boală poate fi tămăduită dacă, în această zi, te rogi cu credinţă celor doi sfinţi.

26 ian. 2022, 00:02
Calendar ortodox 26 ianuarie 2022. Sfântul Cuvios Xenofont, împreună cu soţia Maria şi cu copiii Arcadie şi Ioan. Rugăciune puternică pentru bună înţelegere în familie
Sf. Cuvioși Xenofont, Maria, soția sa și fiii lor, Arcadie și Ioan. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 26 ianuarie 2022

Ortodoxe: Sfântul Xenofont, soţia sa, Maria, şi fiii lor Arcadie şi Ioan

Greco-catolice: Sf. cuv. Xenofont și familia sa.

Romano-catolice: Ss. Timotei şi Tit, ep. **

Calendar ortodox 26 ianuarie 2022. Cine au fost Sfântul Xenofont şi soţia sa, Maria

Xenofont a fost unul din cei mai bogați oameni din Constantinopol. Împreună cu soția sa, Maria, își trăiau viața după valorile creştine, scrie crestinortodox.ro. Hotărăște să-și trimită fiii la școala din Beirut. Pentru că se îmbolnăveşte, Xenofont își cheamă fiii să-i fie alături pe patul suferinței şi îi îndeamână să ia ca pildă de a trăi viața sa.

Xenofont îi cere lui Dumnezeu să-l țină în viață până își va vedea fiii realizaţi. Dumnezeu îi ascultă rugăciunea și îi descoperă în vis că se va însănătoși. În urma acestei minuni, cei doi fii decid să revină în Beirut. În timpul călătoriei lor pe mare, începe o furtună.

Datorită rugăciunilor au ajuns la uscat, însă fiecare în altă țară. Fraţii s-au mâhnit neştiind niciunul dintre ei de faptul că celălalt supavieţuise. Drept mulțumire că nu au pierit în apele mării, cei doi se retrag la mănăstire.

Timp de 2 ani, Xenofont nu mai primeşte nicio veste de la copii. Prin urmare, trimite o slugă la Beirut să afle motivul pentru care  aceștia nu au mai dat semne de viață. Sluga nu-i găsește, dar îl întâlnește într-o mănăstire pe unul din însoțitorii celor doi de pe corabie. Acesta îi spune că doar el a scăpat din cumplita furtună şi că băieţii şi-au găsit sfârşitul în mare. Ajuns la curtea lui Xenofont, sluga îi vestește acestuia că fiii lui au murit înecați.

Citeste si Adevărul despre cununiile legate dezvăluit de un preot. Ce se află, de fapt, în spatele imposibilităţii de a găsi persoana potrivită pentru întemeierea unei familii

În urma rugăciunilor făcute de Xenofont și de soția sa, Dumnezeu le descoperă în vis că cei doi fii sunt în viață. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, cei doi ajung la Locurile Sfinte pentru închinare. După ce își revăd fiii, Xenofont și soția sa intră în monahism. Datorită bunei vieţuiri, Xenofont și Maria au primit darul de a face minuni.

Calendar ortodox 26 ianuarie 2022. Rugăciune către Sfântul Xenofont, soţia sa, Maria, şi fiii lor Arcadie şi Ioan

Dumnezeul părinţilor noştri Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci, pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră.

Citeste si Propunere inedită în Biserică. Doar preoţii vaccinaţi să îi împărtăşească pe credincioşi