Calendar ortodox 26 ianuarie 2023. Sfinții vindecători Xenofont și Maria, împreună cu copiii lor Arcadie şi Ioan. Rugăciunea prin care orice boală își găsește vindecarea

În această zi, sunt prăznuiţi Sfântul Cuvios Xenofont, împreună cu soţia Maria şi cu copiii Arcadie şi Ioan. Datorită faptului că și-au dedicat viața lui Hristos, Xenofont și Maria au fost înzestraţi cu darul facerii de minuni.

25 ian. 2023, 16:16
Calendar ortodox 26 ianuarie 2023. Sfinții vindecători Xenofont și Maria, împreună cu copiii lor Arcadie şi Ioan. Rugăciunea prin care orice boală își găsește vindecarea
Sf. Cuvioși Xenofont, Maria, soția sa și fiii lor, Arcadie și Ioan. FOTO: doxologia.ro

Calendar ortodox 26 ianuarie 2023. Orice boală își găsește vindecarea dacă, în această zi, te rogi cu credinţă celor doi sfinţi.

Sărbători religioase 26 ianuarie 2023

Ortodoxe: Sfântul Xenofont, soţia sa, Maria, şi fiii lor Arcadie şi Ioan

Greco-catolice: Sf. cuv. Xenofont și familia sa.

Romano-catolice: Ss. Timotei şi Tit, ep. **

Calendar ortodox 26 ianuarie 2023. Cine au fost Sfântul Xenofont şi soţia sa, Maria

Xenofont a fost unul din cei mai bogați oameni din Constantinopol. Împreună cu soția sa, Maria, își trăiau viața după valorile creştine, scrie crestinortodox.ro. Pentru că se îmbolnăveşte, Xenofont își cheamă fiii pe care-i trimisese să studieze în Beirut, să-i fie alături pe patul suferinței şi îi îndeamnă să-i urmeze modul în care și-a trăit viața.

Xenofont îi cere lui Dumnezeu să-l țină în viață până își va vedea fiii realizaţi. Dumnezeu îi ascultă rugăciunea și îi descoperă în vis că se va însănătoși. În urma acestei minuni, cei doi fii decid să revină în Beirut. În timpul călătoriei lor pe mare, începe o furtună.

Datorită rugăciunilor au ajuns la uscat, însă fiecare în altă țară. Nu au mai avut vești unul despre celălalt, nu știau nici măcar dacă celălalt mai e în viață. Drept mulțumire că nu au pierit în apele mării, cei doi se retrag la mănăstire.

Timp de 2 ani, Xenofont nu mai primeşte nicio veste de la copii. Apoi, trimite o slugă la Beirut să afle de s-a întâmplat cu ei. Sluga nu-i găsește, dar îl întâlnește într-o mănăstire pe unul din însoțitorii celor doi de pe corabie. Acesta îi spune că doar el a scăpat şi că băieţii şi-au găsit sfârşitul în mare. Ajuns la curtea lui Xenofont, sluga îi vestește acestuia că fiii lui au murit înecați.

În urma rugăciunilor făcute de Xenofont și de soția sa, Dumnezeu le descoperă în vis că cei doi fii sunt în viață. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, cei doi ajung la Locurile Sfinte pentru închinare. După ce își revăd fiii, Xenofont și soția sa intră în monahism. Datorită bunei vieţuiri, Xenofont și Maria au primit darul de a face minuni.

Calendar ortodox 26 ianuarie 2023. Rugăciune către Sfântul Xenofont, soţia sa, Maria, şi fiii lor Arcadie şi Ioan

Dumnezeul părinţilor noştri Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci, pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Xenofont, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Îndulcindu-vă acum din pomul vieţii şi de adevărata desfătare a Raiului cu toată casa voastră, preaînţelepţilor, rugaţi pe Iubitorul de oameni să ne mântuim noi, cei care vă lăudăm pe voi.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Xenofont, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pe calea poruncilor Tale, umblând cu înflăcărare, robul Tău, Stăpâne, a ajuns la Locaşurile cele pe măsura doririi lui, primind viaţa cea veşnică.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cort nou ca al lui Avraam ai arătat casa ta tuturor; drept aceea minunatule, te-ai odihnit, după vrednicie şi dreptate, în sânurile lui Avraam.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin