Calendar ortodox 26 mai 2023. Sfântul Apostol Carp, mare tămăduitor. Cum trebuie să i te rogi ca să obţii vindecare grabnică de orice boală

În această zi, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Carp, mare făcător de minuni. Sfintele sale moaște sunt tămăduitoare. Orice suferinţă trupească poate fi vindecată dacă i te rogi cu nădejde şi credinţă.

25 mai 2023, 17:28
Calendar ortodox 26 mai 2023. Sfântul Apostol Carp, mare tămăduitor. Cum trebuie să i te rogi ca să obţii vindecare grabnică de orice boală
Sfântul Apostol Carp. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 26 mai 2023

Ortodoxe: Sfântul Apostol Carp

Greco-catolice: Sf. ap. Carp din cei 70; [Sf. Filip Neri]

Romano-catolice: Sf. Filip Neri, pr. ** R.

Calendar ortodox 26 mai 2023. Cine a fost Sfântul Apostol Carp

Sfântul Apostol Carp a fost unul din cei 70 de apostoli ai lui Hristos, următor și slujitor al Sfântului Apostol Pavel. El ducea scrisorile Sf Apostol Pavel la destinatari, potrivit crestinortodox.ro. A fost hirotonit episcop de Sfântul Apostol Pavel pentru Veria Traciei. Sfântul Apostol Carp a mai predicat Evanghelia și în Creta, unde l-a primit pe Sfântul Dionisie Areopagitul în casa sa.

Apostolul Carp era un om foarte blând și smerit. Lui i s-a înfăţişat Domnul înconjurat de îngerii Lui. Sf Carp nu începea niciodată să slujească Sfânta Liturghie până ce nu era încredințat mai întâi de o vedere de sus.

A convertit mulți păgâni la creștinism şi i-a învăţat pe iudei să creadă că Hristos Cel răstignit de ei este Dumnezeu adevărat. A fost ucis cu sălbăticie de ceilalți iudei ce nu crezuseră. Cinstitele lui moaște sunt tămăduitoare.

Calendar ortodox 26 mai 2023. Rugăciunea scurtă făcătoare de minuni către Sfântul Apostol Carp

Apostole Sfinte Carp, roagă pe milostivul Dumnezeu să dăruiască iertare de greșeli sufletelor noastre.

Ca pe o stea luminoasă, Biserica totdeauna te-a agonisit pe tine, Apostole Alfeu, cu minunile tale cele de multă dăruire luminându-se. Pentru aceea strigăm lui Hristos : Mântuieşte pe cei ce cu credinţă cinstesc pomenirea Apostolului Tău, ca un milostiv. Amin.