Calendar ortodox 28 ianuarie 2022. Sfântul Efrem Sirul, supranumit „Sfântul lacrimilor”, aduce alinare sufletelor chinuite. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru depăşirea necazurilor

În această zi este prăznuit unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai creştinătăţii, Sfântul Efrem Sirul, supranumit Sfântul lacrimilor, pentru că îi izbăvea de cele mai mari necazuri pe cei care cu credinţa alergau la el. Azi este bine să i te rogi acestui sfânt pentru iertarea păcatelor şi depăşirea necazurilor.

27 ian. 2022, 15:55
Calendar ortodox 28 ianuarie 2022. Sfântul Efrem Sirul, supranumit „Sfântul lacrimilor”, aduce alinare sufletelor chinuite. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru depăşirea necazurilor
Sfântul Efrem Sirul. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 28 ianuarie 2022

Ortodoxe: Sfântul Efrem Sirul

Greco-catolice: Sf. cuv. Efrem Sirul; [Sf. Toma de Aquino]

Romano-catolice: Sf. Toma de Aquino, pr. înv. **; Fer. Olimpia, călug. m.

Calendar ortodox 28 ianuarie 2022. Cine a fost Sfântul Efrem Sirul

Sfântul Efrem Sirul s-a născut în jurul anului 306, în Nisibis, Siria, într-o familie de creştini, scrie crestinortodox.ro. A crescut sub îndrumarea Sfântului Iacob, primul episcop din Nisibis. Efrem este botezat de tânăr și apoi hirotonit diacon.

După ce orașul scapă de trei asedii ale perșilor, împăratul Iulian Apostatul, în urma unei campanii militare dezastruoase, este silit să încheie o pace prin care cedează Nisibisul perșilor. Sfântul Efrem se refugiază astfel în Edessa, unde și trece la Domnul în 373 sau 379, după ce, într-o călătorie la Cezareea Capadociei, se întâlnește cu Sfântul Vasile cel Mare. A avut parte de o înmormântare discretă, în cimitirul în care erau înhumați străinii.

Citeste si Adevărul despre cununiile legate dezvăluit de un preot. Ce se află, de fapt, în spatele imposibilităţii de a găsi persoana potrivită pentru întemeierea unei familii

Sfântul Efrem Sirul a făcut foarte multe comentarii la Sfânta Scriptură. Cea mai cunoscută compoziție a sfântului este rugăciunea care îi poartă numele și care a intrat și în slujbele Bisericii din Postul Mare.

Calendar ortodox 28 ianuarie 2022. Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău.

Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin.

Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul. Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, mântuiește-mă. Fără de număr am greșit, Doamne, iartă-mă.

Citeste si Preotul Necula, avertisment dur: „O mare bătălie va urma în perioada post-COVID”


loading...
Partenerii noștri