Calendar ortodox 28 noiembrie 2022. Sfântul Cuvios Ştefan cel Nou te apără în faţa nedreptăţilor. Cum trebuie să i te rogi pentru ca rugăciunea să-ţi fie ascultată

Sfântul Ştefan cel Nou, prăznuit anual pe 28 noiembrie, este unul dintre cei mai mari făcători de minuni ai creștinătății. Rugăciunea înălţată către acest sfânt mai cu seamă în ziua praznicului dă grabnic ajutor celor încercaţi de grele suferinţe trupeşti.

27 nov. 2022, 21:16
Calendar ortodox 28 noiembrie 2022. Sfântul Cuvios Ştefan cel Nou te apără în faţa nedreptăţilor. Cum trebuie să i te rogi pentru ca rugăciunea să-ţi fie ascultată

Sărbători religioase 28 noiembrie 2022

Ortodoxe: Sf Cuvios Ştefan cel Nou

Greco-catolice: Sf. cuv. Ștefan cel Nou; Sf. m. Irinarh. [Sf. Caterina Labouré]

Romano-catolice: Ss. Teodora, călug.; Iacob, pr.

Calendar ortodox 28 noiembrie 2022. Cine a fost Sfântul Cuvios Ștefan  cel Nou

Sfântul Cuvios Ștefan s-a născut la începutul secolului al VIII-lea, în Constantinopol, potrivit crestinortodox.ro. La vârsta de 16 ani, decide să plece la mănăstire. Cuviosul Ioan, văzător cu duhul, le-a zis părinților lui Ştefan că acesta are în el Duhul lui Dumnezeu.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

După multe nevoințe, Sfântul Ștefan cel Nou se retrage, la vârsta de 42 de ani, într-o chilie de dimensiunea unui mormânt. Vara era ars de soare, iar iarna îngheţa. Pe sub îmbrăcăminte avea trupul încins cu fiare și de la umeri până la mijloc era înconjurat cu altă cingătoare de fier pironit de amândouă părțile și pe sub brațe cu altă cingătoare de fier.

Sfântul Ștefan a luptat împotriva celor care declarau că icoana este un idol.

În acea perioadă, împăratul Constantin Copronim (741-775) îi persecuta pe creștinii care cinsteau sfintele icoane. Astfel, multe icoane erau arse, îngropate, strivite sau lăsate în locuri de necinste.

Pentru că refuză să arate credinţă împăratului, este închis într-un loc împreună cu mai mulţi monahi. Unii cu nasurile tăiate, alții cu ochii scoși, alții având mâinile tăiate, toţi fiind mărturisitori ai credinţei în Iisus. Văzând cu câtă îndârjire apără credința în Hristos, împăratul a poruncit uciderea lui.

Calendar ortodox 28 noiembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Cuvios Mucenic Ştefan cel Nou

Pustniceşte mai înainte pregătindu-te în munte, taberele vrăjmaşilor celor netrupeşti cu toată arma Crucii le-ai pierdut, întru tot fericite. Şi iarăşi spre chinuire bărbăteşte te-ai îmbrăcat, ucigând pe Copronim cu sabia credinţei. Şi pentru amândouă te-ai încununat de la Dumnezeu, Preacuvioase Mucenice Ştefan, pururea pomenite. Amin.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Fecioara Maria. Se rosteşte de cinci ori pe zi, timp de 10 zile pentru împlinirea dorinţelor