Calendar ortodox 29 ianuarie 2022. Aducerea moaştelor Sfântului Ignatie Teoforul. Rugăciune pentru grabnic ajutor la necaz

În această zi, creștinii prăznuiesc Aducerea moaştelor Sfântului Ignatie Teoforul. Sfântul a suferit moarte martirică, iar moaştele sale au devenit făcătoare de minuni. Rugăciunile rostite, azi, cu credință către acest sfânt sunt foarte puternice şi aduc îndeplinirea dorinţelor.

28 ian. 2022, 10:45
Calendar ortodox 29 ianuarie 2022. Aducerea moaştelor Sfântului Ignatie Teoforul. Rugăciune pentru grabnic ajutor la necaz

Sărbători religioase 29 ianuarie 2022

Ortodoxe: Aducerea moaştelor Sfântului Ignatie Teoforul

Greco-catolice: Aducerea moaștelor Sf. ep. Ignațiu Teoforul

Romano-catolice: Sf. Valeriu, ep.

Calendar ortodox 29 ianuarie 2022. Aducerea moaştelor Sfântului Ignatie Teoforul

Sfântul Ignatie Teoforul a fost ucenic al Sfântului Ioan Evanghelistul, potrivit crestinortodox.ro. Numele „Teoforul” se traduce prin „purtător de Dumnezeu“. Sfântul Ignatie a fost copilul pe care Hristos l-a luat în brațe pentru a-l arăta ucenicilor Săi ca model de smerenie.

Sfântul Ignatie a suferit moarte martirică la Roma, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). A fost arestat, împreună cu alți creștini, în timpul persecuției din Antiohia și aruncat la fiare în amfiteatrul de la Roma, fiind răpus de acestea.

Citeste si Preotul Francisc Doboş, factură uriaşă la gaze: „O să vă încălzesc mai degrabă cu predici călduroase. Am o idee: Milogul S.A.”

Sfântul i-a rugat pe romani să nu îi ia apărarea în fața autorităților imperiale, pentru că doar prin moarte martirică s-ar fi putut apropia de Dumnezeu: „Lăsați-mă să fiu mâncare fiarelor, prin care pot dobândi pe Dumnezeu. Sunt grâu al lui Dumnezeu și sunt măcinat de dintâi fiarelor, ca să fiu pâine curată a lui Hristos“.

Creştinii au adunat rămășițele sale din amfiteatrul de la Roma și le-au adus la Antiohia.

Calendar ortodox 29 ianuarie 2022. Rugăciunea făcătoare de minuni la sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ignatie Teoforul

O, preafericite arhiereule al lui Hristos, Ignatie, pe care, în brațele cele preasfinte, din copilărie Hristos te-a luat și care toată viața ta pe El în a ta inima L-ai purtat; te rugăm să mijlocești pentru noi, păcătoșii, către Preainaltul Dumnezeu, ca să dobândim milă și ajutorul Lui în toate zilele vieții, și în veacul cel viitor să ne învrednicim a cânta împreună cu ține lui Dumnezeu: Aliluia!

Citeste si Adevărul despre cununiile legate dezvăluit de un preot. Ce se află, de fapt, în spatele imposibilităţii de a găsi persoana potrivită pentru întemeierea unei familii