Calendar ortodox 3 septembrie 2023. Cruce neagră: Sfântul Cuvios Antim. Rugăciunea care te ajută să depăşeşti cumpenele vieţii

3 septembrie este ziua praznicului Sfântului Cuvios Antim, care te ajută să treci peste toate cumpenele vieţii. Rugăciunea rostită azi către acest mare sfânt este mai puternică decât în orice altă zi şi te ajută să depăşeşti necazurile.

02 sept. 2023, 18:14
Calendar ortodox 3 septembrie 2023. Cruce neagră: Sfântul Cuvios Antim. Rugăciunea care te ajută să depăşeşti cumpenele vieţii

Sărbători religioase 3 septembrie 2023

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Antim

Greco-catolice: Sf. ep. Antim; Sf. cuv. Teoctist

Romano-catolice: Sf. Grigore cel Mare, pp. înv.

Calendar ortodox 3 septembrie 2023. Cine a fost Sfântul Cuvios Antim

Sfântul Mucenic Antim a trăit în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor, în perioada împăraţilor Dioclețian și Maximian, potrivit crestinortodox.ro. În anul 288, din porunca lui Maximian, 20.000 de creștini au fost ucişi în Nicomidia. În timpul acestei prigoane, Sfântul Antim îi întărea în credinţă pe cei prigoniţi.

Una din epistolele sale trimisă creștinilor din închisoare a fost predată împăratului Maximian. Împăratul, citind-o, a poruncit ca Antim să fie prins. Douăzeci de soldați au plecat să-l caute şi să-l captureze. Antim, văzător cu duhul, le-a ieșit în întâmpinare soldaților, i-a dus la casa sa, i-a aşezat la masă, apoi le-a mărturisit că el este cel căutat. Umiţi de bunătatea lui Antim, ostaşii l-au sfătuit să se ascundă, spunând că-i vor mărturisi împăratului că nu l-au găsit. Antim le-a spus că vrea să moară pentru Hristos.

Citeste si Cea mai veche rugăciune din lume către Maica Domnului are 2000 de ani. Face mircole dacă este spusă în fiecare seară

Soldații au crezut atunci în Hristos și au cerut să fie botezați. Ajuns în fața împăratului, Sfântul Antim a fost supus la multe torturi, iar în cele din urmă i s-a tăiat capul.

Calendar ortodox 3 septembrie 2023. Rugăciune către Sfântul Antim care te ajută să depăşeşti cumpenele vieţii

O, Dumnezeule Mare, mantuieste-ma de toate relele; o, Dumnezeule Mare, care ai harazit mangaiere tuturor Sfintilor, harazeste-mi-o si mie, care ajuti si sprijini toate lucrarile, ajuta-ma si sprijina-ma in toate nevoile, scapa-ma de toate primejdiile, de toti dusmanii vazuti si nevazuti.

In numele Tatalui care a creeat lumea, in numele Fiului care a rascumparat-o, in numele Sfantului Duh care a implinit legea in toata a ei desavarsire.

Binecuvantarea lui Dumnezeu Tatal care cu cuvantul a zidit lumea, sa fie pururea cu mine ……!

Binecuvantarea Domnului Isus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, sa fie pururea cu mine…..!

Binecuvantarea Sfantului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, sa fie pururea cu mine … !
Doamne, norii grei ai nenorocirilor si ai supararilor se abat asupra capului meu si intristarile sfasietoare ma coplesesc, dar ma mangai ca Tu ma iubesti si aceasta incredintare ma incurajeaza. Plin(a) de nadejde in dragostea si bunatatea Ta, nu voi lasa sa ma biruiasca impotrivirile soartei, ci ma voi lupta cu curaj, caci numai cu ajutorul Tau voi reusi.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg si ma rog: vino grabnic si ma mantuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mantuit si pe Petru cel ce venea pe apa; intinde-mi mana ca si lui si mai presus Doamne da-mi sanatate si……….(se spune o singura dorinta).

Citeste si Un preot a rămas fără permis de conducere, după ce a băut prea mult din vinul de împărtăşanie

Doamne, ai mila si nu zabovi si primeste cu bunatatea Ta rugaciunea mea ce o fac catre Tine, apara-ma cu Harul Tau si ajuta-ma sa fiu statornic in angajamentul ce-l iau fata de Tine: de a da o bucata de paine la saraci si de a ma ruga pentru cei aflati in primejdii sau suferinta si pentru mantuirea tuturor oamenilor.

Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste dusmanii mei cunoscuti….(se spune numele) si necunoscuti si iidreapta-i cu ganduri bune spre mine si spre toti ai casei mele.

Tu Doamne, doresti ca omul sa traiasca in unire si dragoste pe pamant.

Fa-i si pe cei ce ma asupresc, ma urasc, ma chinuiesc, ma napastuiesc, ma descurajeaza, ma desconsidera, sa cunoasca milostivirea Ta si lumineaza-le Tu , Doamne, inima lor si fa-o primitoare de dragoste, ca sa traim in deplina unire, cu inima curata si ne iarta noua greselile, precum iertam celor ce ne gresesc noua. AMIN!