Calendar ortodox 30 mai 2023. Sfântul Isaachie Mărturisitorul, făcător de minuni, îţi poartă de grijă atunci când te afli la necaz. Cum trebuie să i te rogi

Pe 30 mai, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfântul Isaachie Mărturisitorul, pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu darul facerii de minuni şi cu darul înainte vederii.

29 mai 2023, 14:03
Calendar ortodox 30 mai 2023. Sfântul Isaachie Mărturisitorul, făcător de minuni, îţi poartă de grijă atunci când te afli la necaz. Cum trebuie să i te rogi

Sărbători religioase 30 mai 2023

Ortodoxe: Sfântul Isaachie Mărturisitorul

Greco-catolice: Sf. cuv. Isachie.

Romano-catolice: † PREASFÂNTA TREIME; Ss. Ferdinand, rege; Ioana d’Arc, fc

Calendar ortodox 30 mai 2023. Cine a fost Sfântul Isaachie Mărturisitorul

Sfântul Isaachie a trăit în secolul al IV-lea, potrivit crestinortodox.ro, în vremea împăratului Valens Arianul (364-378), prigonitor al creştinilor. Pustnicul Isaachie vine în Constantinopol spre a-i întări pe creştini în credinţa lor și pentru a-i cere împăratului bisericile ortodoxe date arienilor. Este supus la multe chinuri și îi proroceşte împăratului moartea. Împăratul Valens este învins în bătălia de la Adrianopol și moare într-un incendiu, după ce s-a refugiat într-o șură.

Citeste si CTP, idee pentru BOR în privinţa căsătoriilor gay: „N-ar însemna un profit în plus pentru Sfânta Biserică? Nu sunt şi homosexualii copiii lui Dumnezeu?”

Ulterior, pe tron urcă împăratul Teodosie cel Mare, care a întrunit cel de-al doilea sinod ecumenic.

Sfântul Isaachie este rugat de împăratul Teodosie cel Mare să rămână în Constantinopol. Un aristocrat cu iubire de Hristos i-a zidit o sfântă mănăstire, unde Sfântul Isaachie a trăit până la sfârşitul vieţii, săvârșind multe minuni. A fost înmormântat în biserica Sfântului Ștefan de lângă mănăstirea construită de el.

Înaintea morții lui, Sfântul Isaachie l-a numit pe ucenicul său, Dalmatus, stareț în locul lui. De la numele noului stareț, mănăstirea a luat mai târziu numele de Mănăstirea Dalmaţilor.

Moaștele lui Isaac au fost mai întâi depuse în Biserica Sfântului Ștefan, aflată lângă Mănăstirii Dalmaților, apoi au fost mutate în Biserica Tuturor Sfinților.

Calendar ortodox 30 mai 2023. Rugăciunea Sfântului Isaachie Mărturisitorul pentru uşurarea sufletului

Ca un nor sufletesc purtător de ploaie te-ai arătat celor de pe pământ, preacuvioase, adăpând ca o brazdă inimile credincioşilor, înconjurând marginile lumii cu cuvintele tale cele dumnezeieşti şi ai izvorât ploaia învăţăturilor, preaînţelepte.

Pentru aceasta ca nişte pâraie, buna mireasmă a Duhului, cu cea de Dumnezeu cugetare, o ai ordăslit în inimile tuturor, de Dumnezeu purtătorule Isaachie; roagă-te lui Hristos Dumnezeu iertare de greşeli să dăruiască celor ce cu dragoste cinstesc sfântă pomenirea ta.

Citeste si Scene demne de filmele pentru adulți la Biserica mormonilor din Iași. Un fost membru face dezvăluiri incredibile: „Există videouri filmate cu camera ascunsă”