Calendar ortodox 31 decembrie 2022. Cruce neagră. Sf Melania Romana, ocrotitoarea femeilor însărcinate şi a celor grav bolnave. Rugăciunea grabnic ajutătoare pentru binecuvântare

În ultima zi din an, este prăznuită Sfânta Cuvioasă Melania Romana, considerată ocrotitoarea femeilor însărcinate şi a celor bolnave. Azi, este bine să i te rogi acestei pentru naştere uşoară şi pentru vindecare grabnică.

30 dec. 2022, 12:51
Calendar ortodox 31 decembrie 2022. Cruce neagră. Sf Melania Romana, ocrotitoarea femeilor însărcinate şi a celor grav bolnave. Rugăciunea grabnic ajutătoare pentru binecuvântare
Sfânta Cuvioasă Melania Romana

Sărbători religioase 31 decembrie 2022

Ortodoxe: Sfânta Cuvioasă Melania

Greco-catolice: Sf. cuv. Melania Romana

Romano-catolice: Ss. Silvestru I, pp. *; Melania; Ecaterina Labouré, fc.

Calendar ortodox 31 decembrie 2022. Cine a fost Sfânta Cuvioasă Melania Romana

Sfânta Cuvioasă Melania Romana s-a născut la Roma într-o familie de nobili, în a doua jumătate a secolului  al  IV-lea, scrie crestinortodox.ro. Părinţii au obligat-o să se căsătorească cu un tânăr nobil, cu care a avut doi copii. Dar după nașterea celui de-al doilea copil, Melania și soţul ei au decis împreună să trăiască doar ca frate și soră.

După o vreme, cei doi copii ai lor au murit. Atunci au hotărât să împartă averea săracilor, bisericilor și mănăstirilor. Ei au călătorit în multe țări și cetăți, dăruind peste tot din avuţiile lor. I-au vizitat pe părinții din pustia egipteană, învățând multe despre Hristos.

Citeste si MESAJE DE ANUL NOU 2023. Cele mai frumoase urări de Revelion 2023

Cuvioasa Melania ţinea un post foarte strict, se ruga mult şi citea tot timpul Sfintele Scripturi. Sosind la Alexandria, ei au primit binecuvântarea Sfântului Chiril. După aceea, au călătorit la Ierusalim și s-au stabilit la Muntele Măslinilor. Acolo, Cuvioasa Melania s-a retras într-o peşteră în care a trăit timp de paisprezece ani.

A întemeiat o mănăstire de bărbați și o alta de femei. A trecut la Domnul în anul 439.

Calendar ortodox 31 decembrie 2022. Rugăciune către Sfânta Melania Romana

O, Sfanta Cuvioasa Melania, ceea ce din dragoste pentru Hristos te-ai lepadat de toata dezmierdarea si robia trupului si ai ajuns sa fii impreuna cu Cel pe Care cu osardie L-ai iubit, indrazneala afland catre dansul, cauta spre cei care cu umilinta si cu evlavie alearga la al tau sprijin si nu trece cu vederea aceasta putina rugaciune a noastra, a nevrednicilor pacatosi.

Mijloceste Sfanta, pentru noi cei ingreunati si slabanogiti de multimea ispitelor si framantarilor acestui veac mai inselator si mai primejdios ca oricand, ca Domnul Dumnezeu sa ne intareasca cu putere de sus a purta crucea suferintei pana la sfarsit, sa ne pazeasca de toata inselaciunea si viclenia vrajmasilor vazuti si nevazuti, sa ne lumineze mintea a petrece neabatuti de la calea adevarului si de la voia Sa, sa ne calauzeasca pasii pe drumul spinos si stramt al mantuirii, picurand in inimile noastre din izvorul nesecat al darurilor sale lacrimile curatitoare ale pocaintei, duhul smereniei, al rabdarii, si al blandetii, duhul curatiei si al dreptatii, aprinzand in noi vapaia mistuitoare a dragostei care arde toti spinii patimilor noastre, pregatind astfel sufletul a intra in imparatia cea vesnica a odihnei si a bucuriei nesfarsite.

Roaga pe Domnul, Sfanta, sa pazeasca Biserica Sa intreaga si nevatamata de toate eresurile si schismele luminandu-I pe conducatorii nostri sa stea neabatuti pe temelia adevarului, purtand mai departe Tezaurul Ortodoxiei fara frica si alunecari datorate slabiciunilor noastre.

Nadajduim ca prin rugaciunile tale fiind izbaviti, sa-l slavim si  noi impreuna cu tine pe cel in Treime inchinat Tatal si Fiul si Sfantul Duh acum si pururea si in vecii nesfarsiti. Amin.

Citeste si Gigi Becali explică ce înseamnă credinţa adevărată: „Oamenii spun că eu sunt credincios, dar eu sunt zero. Vreau să mă înfieze Dumnezeu şi să fiu fratele lui Hristos. Pot asta”