Calendar ortodox 31 ianuarie 2023. Sfinţii Chir şi Ioan, doctori fără arginţi şi grabnic vindecători de boli trupeşti şi sufleteşti. Rugăciune făcătoare de minuni

În ultima zi a lunii ianuarie, sunt prăznuiţi Sfinţii Chir şi Ioan, doctori fără arginţi şi grabnic vindecători atât de boli trupeşti, cât şi de boli mintale sau sufleteşti. De aceea, dacă te confrunţi cu astfel de afecţiuni sau dacă cei dragi au astfel de boli, rosteşte azi rugăciunea către aceşti doi sfinţi.

30 ian. 2023, 15:40
Calendar ortodox 31 ianuarie 2023. Sfinţii Chir şi Ioan, doctori fără arginţi şi grabnic vindecători de boli trupeşti şi sufleteşti. Rugăciune făcătoare de minuni
Sfintii Chir şi Ioan, doctori fără arginţi. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 31 ianuarie 2023

Ortodoxe: Sfinţii Chir şi Ioan

Greco-catolice: Sf. m. Chir și Ioan, doctori fără plată

Romano-catolice: Ss. Ioan Bosco, pr.; Marcela, văduvă

Calendar ortodox 31 ianuarie 2023. Cine au fost Sfinţii Chir şi Ioan

Sfinții Chir și Ioan au trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul Chir le spunea bolnavilor să se ferească de păcate căci acestea sunt sursa bolilor. În timpul persecuției împotriva creștinilor, declanșată de împăratul Dioclețian (284-305), Chir ajunge în Arabia unde se călugăreşte, iar Ioan pleacă la Ierusalim. Dar pentru că Dumnezeu îl cadoriseşte cu darul facerii de minuni, Chir renunţă la practica medicală. Va continua, însă, să vindece bolnavii, dar nu cu medicamente, ci cu rugăciuni.

Auzind de minunile pe care le făcea acesta, Ioan merge să-l cunoască. Cei doi se împrietenesc și îi conving pe mulţi să nu-şi lepede credința în Hristos. Din acest motiv, în ziua de 31 ianuarie, li se taie capetele. Creștinii au luat trupurile lor și le-au îngropat în biserica Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu. În vremea împăratului Teodosie cel Tânăr (408-450), Sfântul Chiril, patriarhul Alexandriei (412-444), a dus moaștele Sfinților Mucenici Chir și Ioan în satul Manutin.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

Calendar ortodox 31 ianuarie 2023. Rugăciune către Sfinţii Chir şi Ioan

Sfinților Mucenici și Doctori fără de arginți, făcătorilor de minuni Chir și Ioan, cei ce, călăuziți de Duhul Sfânt, ați lepădat toată grija pământească şi ați slujit Împăratului ceresc spre viaţa cea nemuritoare, primiți această puţină rugăciune a noastră!

Nu suntem vrednici să mulţumim pentru binefacerile voastre, nu avem sârguinţă care să ne apropie de dragostea lui Dumnezeu şi nici fapte bune către aproapele nostru, care să ne aducă îndurare. Dar, ştiindu-vă grabnic apărători ai creştinilor, către voi îndrăznind, cerem cu stăruinţă: Vindecați rănile sufletelor și ale trupurilor noastre, Sfinților, că greu pătimim, şi izbăviți-ne de ispitele şi de primejdiile cu care vrăjmaşul ne îngrozeşte.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Fecioara Maria. Se rosteşte de cinci ori pe zi, timp de 10 zile pentru împlinirea dorinţelor

Rugați-vă Stăpânului tuturor să ne ierte păcatele şi să ne dăruiască luminare minţii și inimii noastre, călăuzire la ceas de nedumerire, sprijin în lucrarea faptelor bune, spor în credinţă, pace, sănătate şi ajutor în toate cele bune, pentru ca, prin mijlocirile voastre, să ne facem vrednici Împărăţiei cerurilor, slăvind pe Treimea Cea nedespărţită în vecii vecilor.