Calendar ortodox 31 mai 2023. Sfântul Apostol Ermie vindecă în chip minunat pe cei cuprinși de boli grave. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru vindecare

În ultima zi a lunii mai, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Apostol Ermie. Acesta a îndurat chinuri groaznice pentru că a refuzat să se închine idolilor. Pentru iubirea sa de Hristos, a fost înzestrat cu darul facerii de minuni.

30 mai 2023, 18:00
Calendar ortodox 31 mai 2023. Sfântul Apostol Ermie vindecă în chip minunat pe cei cuprinși de boli grave. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru vindecare
Sfântul Apostol Ermie, vindecătorul de boli grave

Calendar ortodox 31 mai 2023. Sfintele lui moaște vindecă în chip minunat pe mulţi cei cuprinşi de boli grave.

Sărbători religioase 31 mai 2023

Ortodoxe: Sfântul Apostol Ermie

Romano-catolice: VIZITA SF. FC. MARIA; Sf. Petronela, fc. m.

Greco-catolice: Sf. m. Ermie

Calendar ortodox 31 mai 2023. Cine a fost Sfântul Apostol Ermie

Sfântul Apostol Ermie a fost soldat în armata romană. În timpul împăratului Antonin Piul (138-161), i s-a cerut să renunţe la credinţa în Hristos şi să jertfească idolilor, dar pentru că a refuzat, a fost supus la chinuri cumplite: i s-au zdrobit dinţii cu o piatră, pielea feţei i-a fost jupuită cu un cuțit, a fost aruncat în foc, dar pentru că iubirea lui de Hristos devenea tot mai mare, a ieșit nevătămat, scrie crestinortodox.ro

La porunca judecătorului, un vrăjitor i-a preparat o băutură otrăvitoare, pe care acesta a băut-o. Dar o altă minune s-a întâmplat atunci cu sfântul, căci băutura nu a avut niciun efect asupra lui.  Văzând această minune, vrăjitorul a început să creadă în Hristos, motiv pentru care a fost ucis.

După alte chinuri, Sfântului Ermie i s-a tăiat capul. Creștinii au luat în taină trupul Sfântului Ermie și l-au îngropat cu cinste. Sfintele lui moaște vindecă în chip minunat pe mulţi cei cuprinşi de boli grave.

Calendar ortodox 31 mai 2023. Rugăciune către Sfântul Apostol Ermie

Mucenicul Tău, Doamne, Ermie, întru nevoinţa sa cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul, striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Citeste si Un cunoscut preot vorbeşte despre importanţa relaţiilor trupeşti în căsnicie: „Cu femeia care nu odihneşte bărbatul trupeşte şi sufleteşte nu stai de vorbă”

Arătatu-te-ai stea luminătoare, luminând muceniceşte cu dumnezeiasca lumină a adevărului pe toţi cei care cu credinţă curată te cinstesc pe tine, Sfinte Mucenice Ermie. Cu plecarea cea către Dumnezeu, neluând nicicum în seamă toate cele din viaţă, ai intrat întru priveliştile mucenicilor şi surpând pe vrăjmaşul, l-ai biruit, înţelepte mucenice. Cu chipul şi cu sufletul fiind frumos, Ermie, te-ai făcut ostaş Împăratului Celui Ceresc şi pe vrăjmaşii Lui i-ai umilit desăvârşit, mucenice.

Nejertfind idolilor, preafericite, ţi-au scos dinţii tăi, cu care ai sfărâmat fălcile leilor celor gânditori şi te-ai încununat cu neveştejita cunună a biruinţei. Preasfântă Fecioară, Maica lui Hristos, Slava mucenicilor şi Bucuria îngerilor, împreună cu ei roagă-te Fiului tău să Se milostivească şi să mântuiască pe robii tăi. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin

Citeste si „Ori pisica, ori Hristos!”. Mesaj halucinant al unui preot român împotriva pisicilor: „Cine nu se leapădă, merge în Iad!”